999精品在线视频,手机成人午夜在线视频,久久不卡国产精品无码,中日无码在线观看,成人av手机在线观看,日韩精品亚洲一区中文字幕,亚洲av无码人妻,四虎国产在线观看 ?

2008年廣東高考英語模擬試題(一)

2008-01-01 00:00:00徐玲華
廣東教育·高中 2008年4期

二、語言知識及應用(共兩節,滿分35分)

第一節完形填空(共10小題;每小題2分,滿分20分)

閱讀下面短文,掌握其大意,然后從21-30各題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。

In the American family the husband and wife usually share important decision making. When the children are old enough, they take part as well. Foreigners are often surprised by the permissiveness(寬容) of American parents. The old rule that “children should be seen and not heard” is rarely21 , and children are often allowed to do what they wish without strict control of their parents. The father seldom expects his children to listen to him without22, and children are encouraged to be23at an early age. Some people believe that American parents carry this freedom 24 far. Others think that a strong father image would not

25the American values of equality and independence. Because Americans emphasize the importance of independence, young people are expected to 26 their parental families by the time they have reached their late teens or early twenties. Indeed, not to do so is often regarded as a 27, a kind of weak dependence.

This pattern of independence often results in serious 28 for the aging parents of a small family. The average American is expected to live beyond the age of 70. The job-retirement age is2965. The children have left home, married, and set up their own households. At least 20 percent of all people over 65 do not have enough retirement incomes. But the major problem of many elderly couples is not economic. They feel useless and lonely with neither an occupation nor a 30family group.

21. A. watchedB. observed

C. understood D. listened

22. A. idea B. thought

C. questionD. reason

23. A. dependent B. independent

C. insecureD. secure

24. A. tooB. almost

C. nearly D. so

25. A. gain B. welcome

C. suitD. like

26. A. break up B. break down

C. break through D. break away from

27. A. rewardB. criticism

C. failure D. success

28. A. eventsB. problems

C. matters D. affairs

29. A. only B. usually

C. sometimesD. seldom

30. A. closeB. big

C. large D. good

第二節 語法填空 (共10小題;每小題1.5分,滿分15分)

閱讀下面短文,按照句子結構的語法性和上下文連貫的要求,在空格處填入一個適當的詞或使用括號中詞語的正確形式填空,并將答案填寫在答題卡標號為31-40的相應位置上。

The reading passages which follow are all of an average level of difficulty for your stage of instruction. They are all about five hundred words in 31 (long). They are about topics of general interest 32do not require a great deal of specialized knowledge. Thus they fall between the kind of reading you might find in your textbooks 33 the much less demanding kind you will find in a newspaper or light novel. 34 you read this kind of English, with understanding at four hundred words per minute, you might skim(瀏覽)through a newspaper at perhaps 650—700,35with a difficult textbook you might drop to two hundred or two hundred and fifty.

Perhaps you feel like 36 (know)what reading speeds are common among native English-speaking university students and how those speeds can

37(improve). Tests in Minnesota, USA, for example,

38(show)that students without special training can read English of average difficulty, for example, Tolstoy’s War and Peace in translation, at speeds of between 240 and 250 words per minute with about seventy percent

39(comprehensive) in materials. Students in Minnesota claim that after twelve half-hour lessons, once a week, the reading speed can be increased, with no 40 (lose) of understanding, to around five hundred words per minute.

三、閱讀(共兩節,滿分40分)

第一節 閱讀理解(共15小題;每小題2分,滿分30分)

閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C和D項中選出最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。

A

Japanese students work very hard but many are unhappy. They feel heavy pressures from their parents to do well in school. Most students are always being told by their parents to study harder so that they can have a wonderful life. Though this may be good ideas for those very bright students, it can have terrible results for many students because they are not gifted enough.

As it is reported, a number of students killed themselves. Others try to get the feeling of taking drugs. Some join the groups of trouble-makers and turn to crime. Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hopes. Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they don’t want to go to school any longer. They become dropouts.

It is surprising that though most Japanese parents are worried about their children, they do not help them in any way. Many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers’ work to help their children. To make matters worse, a lot of parents send their children to those school opening in the evenings and weekends --- they only help students to pass exams and never teach students any real sense of the world. It is a great surprise that almost three-quarters of middle school students have been to such kind of schools.

Many Japanese schools usually have rules about everything from the students’ hair to their clothes and the things in their school bags. Child psychologists now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students. Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others, how to tell right from wrong, how to show love for others, even for their parents.

41. Where does pressure on Japanese students come from according to the passage?

A. Parents. B. Teachers.

C. Society. D. Students themselves.

42. Dropouts are those who_____.

A. make troubles in and out of schools

B. go about or stay home instead of being at school

C. try hard but always fail in the exams

D. lose hopes and drop some of their subjects

43. Which of the following is Not True?

A. Few students feel heavy pressures in Japan.

B. Heavy pressures may not be harmful to every child.

C. Nothing is more important than school rules in Japan.

D. Most parents only think about their children’s wonderful life.

44. The writer might agree that ________.

A. studying pressure is the main cause of suicide and taking drugs

B. parents should help their children deal with pressure

C. parents shouldn’t send their children to evening schools

D. many Japanese schools have too strict a rule for students

45. What’s the best title of the passage?

A. The Trouble in Japanese Schools

B. The Problems of Japanese Students

C. Education in Japan

D. The Pressures of Being a Student in Japan

B

In tomorrow’s offices, there will be more bosses and fewer assistants. New technologies have made clerical work so efficient that fewer workers are necessary, so one assistant may serve several bosses.

Bosses in the United States are spending twice as much time resolving employee disputes as they did just a decade ago. Corporate downsizing has made workers more insecure and competitive, increasing the number of personality conflicts that managers are forced to settle.

Fighting age bias(偏見) may be a critical workplace issue of the future. As companies depend on older, more experienced workers to solve labor shortages in the next century, managers will need to overcome the view that older workers are less productive, less flexible, and more expensive.

Electronic networking will give more power to workers at the bottom of the corporate pecking order(等級排序). Computer networks allow employees to skip over chains of command and communicate directly with senior managers. The relative anonymity (匿名) of electronic communications will make low-status

individuals more relaxed about expressing their points of view and offering valuable new ideas.

46. The passage is mainly about _______.

A. formation of future offices

B. age bias in future offices

C.new office ideas in the future

D. computer networks in future offices

47. Who will reduce in number in future offices according to the passage?

A. Bosses B. Secretaries.

C. Senior managers. D. Experienced workers

48. According to the passage, the view that older workers are _____ is old.

A. more productive and more expensive

B. equally productive and expensive

C. less productive and more expensive

D. more productive and less expensive

49. “Corporate downsizing” means ______.

A. workers get more poorly paid

B. workers conduct less paper work

C. the number of workers is reduced

D. the number of personality conflicts is decreased50. Because of the computer networks, _______.

A. experienced older workers are more competitive

B. younger managers feel threatened

C. low-status workers have more chances to express their views

D. clerical work is more efficient

C

You don’t need to know Spanish to enjoy the outstanding attraction of Mexico’s Yucatan Peninsula. English is welcome everywhere and we know of few places that offer more all-around pleasure. Whether your definition of a good vacation is lying on the beach or exploring the wonderful ruins of the lost Maya civilization, the Maya Riviera has you covered.

Sit and eat a delicious fish dinner under the shade of a palm tree at a hard-to-find seaside restaurant. Stay in a Spanish colonial hotel with 18-foot ceilings and walls more than one foot thick. Hang a hammock (吊床) in a 200-year-old hacienda (莊園) where time has stood still, or sleep in beachfront cottages so close to the Caribbean that the waves lap gently against the front porch. Enjoy white sandy beaches and turquoise seas, or be thrilled by miles of unbroken rainforest.

It’s a countryside full of the past including magnificent ruined Mayan cities with temples, ball courts and giant pyramids. Follow us to these deserted antiquarian (古文物研究的) sites.

The Yucatan is also a nature lover’s heaven. Float down a forgotten stream. Dive into the warm Lagoon of Seven Colors, where the Maya believed the rainbow began. Bike or hike for hours along a shell-covered coastline. Pilot a boat to a deserted island to see the wild capybara (水豚) or sail to an island bird shelter.

Shop in local markets and rub shoulders with Maya women in old dresses. Interested in traditional crafts such as hammocks, woodcarvings and pottery?See them being made in villages off the beaten trail. Catch a taxi ride in a Victorian horse-drawn hansom (雙座小馬車) to a famous local restaurant that serves delicious Yucatan food. We hope that you’ll enjoy all that you find here.

51. What can we infer from the underlined sentence in Para. 2

A. Time passes more slowly there than in other places.

B. The cottages are situated in the middle of the Caribbean sea.

C. It’s a good place for people to relax and forget about work.

D. One can feel the fierce waves beating the front porch.

52. What do we know about the Yucatan Peninsula, according to the passage?

A. Maya women living there usually wear colorful dresses.

B. The locals make a living by making traditional crafts.

C. Horses are used as the main form of transportation there.

D. It has some ancient architectures.

53. What does the fourth paragraph mainly talk about?

A. Rainbows begin at the Lagoon of Seven Colors.

B. The Yucatan is attractive to nature lovers.

C. It’s great fun to bike or hike along the coastline.

D. The Yucatan is a good place for water sports.

54. It’s unlikely for people to find ________ in ruined Maya cities.

A. Spanish colonial hotels

B. deserted ball courts

C. giant pyramids

D. deserted temples

55.The passage is most probably taken from __________ .

A. a science magazine

B. a geographic magazine

C. a travel agency’s handbook

D. a research paper on ancient culture

第二節 信息匹配 (共5小題;每小題2分,滿分10分)

下面是一篇應用文及其應用場合的信息,請閱讀下列應用文和相關信息,并按照要求匹配信息。

首先,請閱讀下面的關于影院正在上映影片的信息:

CINEMA LISTINGS

GENERAL RELEASES

A. Babel (IIB): A series of tragedies involving six families sparked by a bullet striking an American woman (Cate Blanchett). Also stars Brad Pitt.★★★☆

B. Blood Diamond (IIB):Leonardo DiCaprio plays a diamond smuggler in this thriller set in civil war-ravaged Sierra Leone.★★★

C. Borat:Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (IIB):Comedy starring Sacha Baron Cohen as Kazakh journalist Borat,who travels around the US to make a documentary.★★

D. Breaking and Entering (IIB):Jude Law plays a landscape architect who has an affair with a Bosnian refugee (Juliette Binoche).★★☆

E. Casino Royale (IIA):Daniel Craig as the new 007 James Bond battling a rogue banker.★★★★

F. Copying Beethoven (IIA) :Fictional account of Beethoven’s final days. Stars Ed Harris.★★★

G. Feast (IIB):People enjoying themselves in a bar in the desert band together to fight against flesh-eating monsters.★★

以下是電影愛好者的個人信息,請匹配與他們喜愛的影片。

56. Samantha prefers movies with high assessment. She likes the 007 serials, and the new Mr. Bond has long caught her attention.

57. Kiwi likes watching science fictional movies, especially about those like E.T., monsters and so on.

58. Kathy has been Brad Pitt’s fan since Legends of The Fall. She would never miss any film starred by him.

59. Toby believes a film with a historical setting spares you much room to think about life and people, so he mostly would go to see a film like that.

60. Lorry wants to write a paper on American culture lately, so he’s been seeking any possible audio and visual materials. And he prefers comedies.

四、寫作(共兩節,滿分40分)

第一節 基礎寫作 (共1小題,滿分15分)

每年的高考前幾天,大多考生都會出現焦慮和緊張,為此,團市委開通了12355“高考減壓熱線”,情況如下:

1. 熱線開通后,備受考生和家長的關注,兩天就接到100多個咨詢電話;

2. 90%的來電涉及高考前焦慮及心理調適等問題;

3. 熱線專家指出,考前“減壓”放松不能過度,不能完全放下書本,可適當地與家人聊天、散步、慢跑或聽音樂。而劇烈運動和打電子游戲都是不適合的。

【寫作內容】

請根據以上情況寫一篇短文,內容包括:

1. 開通“高考減壓熱線”的原因;

2. 熱線開通后的來電情況;

3. 專家的意見。

【寫作要求】

只能使用5個句子表達全部的內容。

參考詞匯:焦慮anxiety 慢跑jogging

第二節 讀寫任務(共 1 小題,滿分 25分)

閱讀下面的短文,然后按照要求寫一篇150詞左右的英語短文。

At the door before going out, I turned back and said, “What’s more, I need a computer. It is quite helpful for college students.” But the reply was so disappointing. “There’s no need, son,” said my parents with one voice. “Maybe you can find something else to entertain yourself other than computer games and surfing on the Internet,” said Mom. I left without words. Actually in my mind, I said to myself, “Is it?” Indeed, computers were likely to become addicts to youngsters, but they had many other uses, including editing theories, doing fine art designs, searching for information, and the like, which could be done quickly and conveniently. Even in some special subjects, computers had become basic instruments.

However, their worries were reasonable. Usually a young guy living apart from parents in the college had a lot to learn, one of which was to control oneself. Sometimes that was difficult in computers, for the world in the screen was too complicated to keep clear enough to tell right and wrong apart.

【寫作內容】

1. 以約30個詞概括短文的內容;

2. 以約120個詞就“大學生是否該禁止自帶電腦”這個主題發表你的看法,至少包含以下的內容要點:

a) 你認為是否該禁止大學生自帶電腦上學?

b) 你認為大學生會因此而沉迷網絡嗎?為什么?

c) 你認為大學生們應該如何防止自己沉迷網絡?

【寫作要求】

你可以使用實例或其他論述方法支持你的觀點,也可以參照閱讀材料的內容,但不要抄襲閱讀材料中的句子。

答案及詳解

完形填空

21. B 解析:主語是rule,所以謂語動詞用observe (遵守)。

22. C 解析:本句句意是“父親很少會期待他的孩子毫無異議地聽從他的吩咐。”

23. B 解析:由下文的freedom, independence等可知。

24. A解析:carry sth too far,意為“有點過界了”。

25. C解析:強硬的父親形象不“適合”美國人追求平等和獨立的價值觀。

26. D 解析:由前一分句中emphasize the importance of independence可知,孩子到了20歲左右時,就會鼓勵他們與家庭“脫離”。

27. C 解析:由逗號后面的同位語可知。

28. B 解析:由30空后面的problem可知本段主要是講“這種獨立模式所帶來的問題”。

29. B 解析:通常是65歲退休。only帶有絕對的意味。

30. A 解析:感到lonely,應當是沒有“親近的(close)”的家庭關系。

語法填空

31. length 解析:作介詞的賓語,用名詞;In length = long , 表示長度。

32. which/that 解析:引導定語從句并在從句中作主語,用關系代詞which/that,先行詞是topics。

33. and 解析:與前面的between 構成between…and…搭配。

34. If 解析:上下句為假設關系,用if。

35. while 解析:while 表示對比“而”。

36. knowing 解析:feel like后接動詞時,動詞要用-ing形式。

37. be improved 解析:主語those speeds與謂語動詞improve是被動關系。

38. have shown/show 解析:這些測試“已經表明”。

39. comprehension 解析:作介詞about的賓語,要用名詞,comprehension意為“閱讀理解能力”。

40. loss 解析:形容詞no后要用名詞,作介詞with的賓語;lose的名詞是 loss;no loss of understanding 意為“沒有失去閱讀理解能力”。

閱讀理解

41. A 細節題。見文章第一段第2句。

42. B 猜詞題。見文章第一段倒數第2句。

43. C 推斷題。C錯在文中并沒有說校規比任何東西都重要。

44. B 推斷題。A錯在main cause;C錯在shouldn’t; D錯在too strict。

45. D 主旨題。關鍵詞要突出pressure和Japanese students。

46. A主旨題。關鍵詞要突出文章中心句,也就是第一段。

47. B 推斷題。見第一段中more bosses 和fewer workers are necessary和第三段中depend on older, more experienced workers to solve labor shortages in the next century。

48. C 細節題。見第三段最后一句overcome the view that…。

49. C 猜詞題。根據構詞法以及本章的主要話題在于未來辦公室中人員比例的構成。

50. C 細節題。見文章最后一段最后一句。

51. C 推斷題。A把感受當作事實;B應該為by the sea;D不是fierce。

52. D 細節題。見第三段和最后一段。A文中沒講colorful;B文中沒講make a living;C文中沒講是main form。

53. B 主旨題。見第四段第一句。

54. A 細節題。見第三段。

55. C 推斷題。本文著重描寫景區的人文景色。且文章最后一句表現了作者的身份以及不是研究性學術性文章的用語。

信息匹配

56. E 關鍵詞:007 serials, Bond與E中的 the new 007, Bond相吻合。

57. F 關鍵詞:fictional與F中的Fictional account相吻合。

58. A 關鍵詞:Brad Pitt與A中的Brad Pitt相吻合。

59. B 關鍵詞:a historical setting和B的“set in civil war”吻合。

60. C 關鍵詞:American cultre與C中的Culture Learning of America相吻合。

基礎寫作

According to the situation that most students feel anxious and nervous before the annual university entrance examination, Guangzhou Communist Youth League Committee has set up hotline 12355 to relieve the pressure for high school graduates. The hotline has drawn both students’ and parents’ attention; moreover, over 100 calls for consulting have been received within the first two days after its establishment. 90% of the calls were related to the concern on the anxiety and proper psychological adjustment before the exam. Experts point out that students should not relieve their pressure to excess. Specifically, rather than ignoring review completely, students had better spend certain amount of time appropriately chatting with their families, taking a walk, jogging, or listening to music; on the other hand, it is inappropriate for them to have intensive sports or to play computer games.

讀寫任務

No Computers

In the passage the author has described a problem he faced that his parents didn’t approve of bringing a computer with him to the college, which is a common phenomenon among college students.

However, whether to let students take computers to school calls for serious consideration, and in my opinion I think it acceptable. The main reason is the convenience computers can offer to them, such as doing works, editing surveys, collecting news, and so on. Dangerous as it is on the Internet, which sometimes makes students too addicted to go on with their study, they can avoid that by controlling themselves in time and spirit spent on it. Maybe the best solution is to have a detailed plan of everything to be done and stick to it.

Generally, the computer is not only a tool of recreation, but a powerful assistant in study and work as well. Only when used in a proper way can it provide us with perfect services.

責任編校蔣小青

注:本文中所涉及到的圖表、注解、公式等內容請以PDF格式閱讀原文。

主站蜘蛛池模板: 亚洲视频免费播放| 国产精品永久免费嫩草研究院| 超碰精品无码一区二区| 成人午夜网址| 一本一道波多野结衣av黑人在线| 久久一色本道亚洲| 免费看美女毛片| 免费人成在线观看视频色| 久久国产香蕉| 亚洲精品图区| 欧美国产日本高清不卡| 自拍偷拍一区| 99在线国产| 伊人成人在线视频| 色综合中文| 久久毛片网| 在线中文字幕日韩| 免费三A级毛片视频| 九九这里只有精品视频| 好紧太爽了视频免费无码| 欧美日韩资源| 欧美一级特黄aaaaaa在线看片| 四虎影视永久在线精品| 亚洲一区毛片| 国产日本欧美亚洲精品视| 久久91精品牛牛| 99视频全部免费| 国产网站在线看| 亚洲爱婷婷色69堂| 国产福利免费在线观看| 国产真实自在自线免费精品| 亚洲大学生视频在线播放| 久久综合九色综合97婷婷| 动漫精品中文字幕无码| 99国产精品一区二区| 全免费a级毛片免费看不卡| 免费毛片视频| 亚洲国产天堂在线观看| 在线免费a视频| 波多野结衣一区二区三区AV| 国产欧美在线观看视频| 四虎国产精品永久一区| 国产在线91在线电影| 呦女精品网站| 亚洲欧美精品一中文字幕| 欧美在线综合视频| 亚洲第一成人在线| 在线色综合| 伊人激情综合网| 青青草原国产| 无码内射中文字幕岛国片 | 亚洲欧州色色免费AV| 高清无码手机在线观看| www.日韩三级| 亚洲 欧美 日韩综合一区| 在线日韩一区二区| 99久久精品国产自免费| 国产精品中文免费福利| 欧美成人午夜视频免看| 国产亚洲高清视频| 91网站国产| 制服丝袜一区| 少妇人妻无码首页| 日韩天堂网| 国产91特黄特色A级毛片| av大片在线无码免费| 久久精品娱乐亚洲领先| 日本午夜在线视频| 亚洲区第一页| 精品国产福利在线| 伊人91在线| 日本手机在线视频| 国产小视频免费观看| 国产在线观看人成激情视频| 国产精品yjizz视频网一二区| 91一级片| 日本亚洲成高清一区二区三区| 国产小视频网站| 国产精品手机在线观看你懂的| 夜夜操国产| 黄色成年视频| 日韩欧美在线观看|