999精品在线视频,手机成人午夜在线视频,久久不卡国产精品无码,中日无码在线观看,成人av手机在线观看,日韩精品亚洲一区中文字幕,亚洲av无码人妻,四虎国产在线观看 ?

閱讀理解精練

2009-01-01 00:00:00
中學生英語高中綜合天地 2009年3期

A

Among the sportsmen, medals and pride, Olympics viewers may find something that drives this international athletic movement. There actually are things called Olympic values, and they are based on the idea of Pierre de Coubertin, the founder of the modern Olympic Games. These values continue to inspire the Olympic tradition.

Coubertin considered respect, fair balance, pursuit of excellence, joy in effort, and balance between mind, body and will as the most essential Olympic values. Coubertin believed that sport can and should play a role in human development like science, literature and the arts. The self-control, adherence to rules, and respect for others necessary in athletic pursuits, are also necessary off the playing field, whether in the classroom, at work or at home.

So when he set out to revive the Olympic Games in 1894, he wanted to do more than establish a modern sporting competition. He wanted to create an international movement that combined sport and education as a model for peace and harmony.

According to Coubertin, the Olympics should have a set of values that become the base of all Olympic activities and can extend well beyond the playing field, making the Olympic Games different from all other sporting events.

This whole way towards sports taken by Coubertin is the same as taken by the ancient Greeks. “Sport is Man’s best way to achieve perfection in every respect,” Coubertin said. “The important thing in life is not the triumph(偉大勝利), but the fight.”

In order to place the original values in a modern context, the International Olympic Committee recently reframed them under three core themes: excellence, friendship and respect. Just like what Jacques Rogge said, “Sport is a universal language. It teaches us how to strive(奮斗) for excellence in all that we do, how to live in friendship and peace. and how to respect ourselves, each other and the rules.”

1. Which of the following does not belong to the Olympic values according to the passage?

A. disrespect B. joy in effort

C. determination D. pursuit of excellence 2. In Coubertin’s opinion, the Olympics should _______.

A. be only a sporting competition

B. play a big role than science does

C. extend its themes all over the world

D. help encourage the human development

3. Coubertin provided the Olympics with some values to _______.

A. make the Olympics special

B. make the Olympics more modern

C. make the Olympics develop faster

D. make the Olympics more competitive

4. Jacques Rogge considered sport as a uni-versal language because _______.

A. it is most people’s favorite activity

B. it’s the final aim for the Olympics

C. it spreads excellence, friendship and respect

D. the fight is more important than the triumph

5. The passage is mainly to tell us _______.

A. the Olympic tradition

B. the Olympic values

C. the founder of the modern Olympics

D. the development of the Olympics

B

I want to let you know about an event that changed my life many years ago. We were living in College Station, Texas and my wife and I were on our way home from Houston, Texas one Sunday morning. We decided to stop at a local gas station to get something to eat since we had enough time.

When we finished, we got back into our car and before I started it, we noticed a homeless man standing in front of the building. His clothes were worn and it looked as if he didn’t have any money. It was cold and I was sure he wanted something to drink. However, it was not this that moved(感動) me.

A dog was also walking up to the front of the building. Being a dog lover, I noticed that the dog was a mother and that she had just had some puppies(小狗). She was hungry and weak and I felt so bad for her. I knew if she didn’t eat soon, she and her puppies would not live on.

People walking by didn’t even notice her. She might not have been as pretty and clean as most, but she still deserved(值得) better. But we still did not do anything, someone else did. The homeless man, who I thought could not afford anything to eat, went back into a store and bought dog food with all the money he had.

I know that this story isn’t as inspirational as most stories, but it plays a great part in our lives. You see, that was Mother’s Day weekend. And a lot of people forget that some animals are parents too.

1. From the passage we can know that______.

A. the author didn’t like dogs

B. the dog was not pretty enough to be loved

C. the author wanted to help the dog but he was unable to

D. the dog and her puppies were in danger of dying of hunger

2. Which of the following moved the author?

A. Most people walking by the dog didn’t notice her

B. The homeless man wore worn clothes on the cold day

C. The homeless man bought food for the dog with all of his money

D. The homeless man had not any money to buy any food for himself

3. The author did the following except that he_______.

A. had pity on the dog that was in danger

B. bought dog food with all the money he had

C. was a person who treasured dogs very much

D. went home from Houston one Sunday morning

4. According to the passage, we know that the homeless man was _______.

A. kind and helpful B. brave and kind

C. clever and helpful D. clever and brave

5. The best title for this passage would be_______.

A. My Memory

B. My wife and I

C. Animals Are Parents Too

D. A Mother Dog and Her Puppies

C

CSYUEDULIJIE

A middle-aged blind man is drawing pictures at the corner of the street. Many people crowd around the painter.

The painter is Esref Armagan. And he is here in Boston to see if a blind man who has never seen can paint pictures that the sighted easily recognize — and even admire. He paints houses and mountains and lakes and faces and butterflies, but he’s never seen any of these things. He draws color and shadow, but it is not clear how he could have witnessed these things either.

If Armagan can represent imagines in the same way a sighted person can, it raises big questions not only about how our brains construct imagines, but also about the role those imagines play in seeing. Do we build up mental imagines using just our eyes or do other senses contribute too? How much can a person who has been blind since he was born really understand about space and objects within it? How much “seeing ” does a blind person actually do ?

Armagan was born 51 years ago in one of Istanbul’s poor neighborhoods. Both of his eyes failed to develop. It is impossible to know if he had some vision as a baby, but he certainly never saw normally. Few of the children on his neighborhood were formally educated, and like them, he spent his early years playing in the streets. But no one liked to play with him. To pass the time, Armagan turned to drawing. At first he just drew on the ground. But by age 6 he was using pencil and paper. At 18 he started painting with his fingers, first on paper, then on the cloth with oils.

“ I like his paintings. I think I can understand him through his pictures. ”An old lady said. A lot of people appreciate Armagan’s paintings, but no one knows how he can do this amazing thing.

1. Esref Armagan paints in Boston in order to_______.

A. show people his drawing skills

B. make a living by selling his pictures

C. prove that he can draw lovely pictures and make people admire him

D. if a blind person can draw pictures tha people can easily recognize

2. Why can Esref Armagan paint a lot of things?

A. Because he is a gifted painter.

B. The passage doesn’t mention it.

C. Because he has seen these things before.

D. Because he has been taught by a painter.

3. From the third paragraph we can infer that_______.

A. mental imagines are built up only by our eyes

B. Esref Armagan’s images are the same as those of a sighted person

C. an unsighted person can understand about space better then the sighted

D. there are still many questions about why Armagan can paint his pictures

4. Which of the following is true according to this passage?

A. Esref Armagan received much information for education.

B. Esref Armagan had some vision when he was a small boy.

C. Esref Armagan turned to drawing because of his loneliness.

D. Esref Armagan can paint pictures now because of his education.

5. The best title for this passage would be_______.

A. The art of seeing without sight

B. Esref Armagan and his pictures

C. Esref Armagan — a famous painter

D. Esref Armagan’s beautiful pictures

答案及解析:

A

本文介紹了奧林匹克運動會的價值觀,它也是奧林匹克精神的精髓。

1. A。細節理解題。根據文章第二段開頭可知:B、C、D均屬于奧林匹克運動會的價值觀而A則不屬于。

2. D。細節理解題。根據文章第二段,Coubertin相信奧運會能夠而且也應該促進人類社會的發展,就像科學、文學和藝術一樣。故答案選D。

3. A。細節理解題。根據文章第四段,當時Coubertin的目的就是要使奧運會有別于其它運動會。故答案選A。

4. C。推理判斷題。根據最后一段中引用Rogge的話可以判斷,運動被稱為一種通用語言,關鍵是它傳達奧林匹克的價值觀:卓越、友誼、尊敬。故答案選C。

5. B。主旨大意題。本文始終是以“the Olympic values”為主線來組織文章的,旨在向讀者傳達什么是“the Olympic values”以及它的發展。故答案為B。

B

作者回憶了一件曾深深感動他的事。在寒冷的天氣里,在一個母親節的日子里,一個流浪漢用自己所有的錢去給動物的母親--小狗崽們的母親買食物。與當時的路人相比,流浪漢的行為深深地感動了作者。

1. D。細節理解題。根據第三段最后一句話“I knew if she didn’t eat soon, she and her puppies would not live on.“可知,如果這只狗媽媽和小狗不吃食物的話,可能會餓死,故選D。

2. C。細節理解題。根據第二段最后兩句話“It was cold and I was sure he wanted something warm to drink. However, it was not this that moved me.“可知,感動作者的是下文要說的內容,而下文說的就是流浪漢用自己僅有的不多的錢去給狗媽媽買食物。

3. B。推理判斷題。 是流浪漢用自己僅有的不多的錢去給狗媽媽買食物而不是作者,B 有誤,其余均為作者所為。

4. A。推理判斷題。通過流浪漢用自己僅有的不多的錢去給狗媽媽買食物的這種行為,我們可以判斷出:流浪漢一心地善良,樂于助人的人。

5. C。歸納標題題。短文最后揭示了文章的主題:動物像人一樣,動物的母親也是母親呀,也一樣應受到關愛。

C

1. D 。由第二段第二句And he is here in Boston to see if a blind man who has never seen can paint pictures that the sighted easily recognize可知答案。

2. B 。本文并沒有信息顯示其原因。

3. D 。從第三段開頭以及一連串的問題可以判斷出答案。

4. C 。從第四段可知:沒有小孩子跟Esref Armagan一起玩, 為了打發時間,他轉向畫畫。

5. A 。全文主要說了一個從小就沒有視力的盲人Esref Armagan,竟然能繪畫出房屋、高山、湖泊等實物的故事。☆

主站蜘蛛池模板: 亚洲AⅤ无码国产精品| 国产黑丝视频在线观看| 婷婷六月综合网| 人妻无码中文字幕第一区| 久久伊人色| 欧美日韩专区| 91在线免费公开视频| 亚洲性影院| 在线a视频免费观看| 国产精品视频公开费视频| 亚洲国产精品美女| 久久国产精品波多野结衣| 成人国产免费| 真实国产精品vr专区| 亚洲av色吊丝无码| 被公侵犯人妻少妇一区二区三区| 欧美精品H在线播放| 一区二区无码在线视频| 国产精品视频第一专区| 毛片久久网站小视频| 国产精品成| 国产欧美精品一区二区| 青青国产视频| 播五月综合| 中国国产一级毛片| 国产美女叼嘿视频免费看| 青青青国产精品国产精品美女| 国产精品亚洲一区二区三区z| 尤物亚洲最大AV无码网站| 亚洲精品爱草草视频在线| 国产香蕉国产精品偷在线观看| 亚洲人成影视在线观看| 欲色天天综合网| 亚洲日韩高清在线亚洲专区| 国产精品偷伦视频免费观看国产 | 亚洲无限乱码一二三四区| 国产成人1024精品| 女人18一级毛片免费观看| 一区二区三区四区日韩| 重口调教一区二区视频| 免费大黄网站在线观看| 四虎永久免费地址在线网站| 亚洲中文无码av永久伊人| 免费国产小视频在线观看| 久久永久免费人妻精品| 精品国产福利在线| 亚洲嫩模喷白浆| 国产日韩欧美视频| 四虎永久免费网站| 国产成人av大片在线播放| 67194成是人免费无码| 亚洲人成电影在线播放| 日韩资源站| 欧类av怡春院| 欧美www在线观看| 欧美黑人欧美精品刺激| 亚洲综合色区在线播放2019| A级毛片无码久久精品免费| 激情综合激情| 亚洲精品欧美日本中文字幕| 热re99久久精品国99热| 久久视精品| 丰满人妻中出白浆| 国产永久免费视频m3u8| 午夜福利网址| 黑人巨大精品欧美一区二区区| 国产不卡一级毛片视频| 欧美在线观看不卡| 伊伊人成亚洲综合人网7777| 亚洲婷婷丁香| 欧美日韩精品一区二区在线线| 国产91小视频在线观看| 国产在线一区视频| 免费国产高清精品一区在线| 这里只有精品国产| 99激情网| 久久99国产精品成人欧美| 九色免费视频| 国产一区二区影院| 九九久久精品免费观看| 99久久国产综合精品女同| 国产精品视频猛进猛出|