

【試題】
III. Reading Comprehension (閱讀理解) (共20小題;61—65題每小題1分,66—80題每小題2分,計35分)
Read the following passages. Each passage is followed by several questions. Please respond to the questions according to the instructions given at the end of each passage. 閱讀下面的短文, 每篇短文后設有若干問題, 請根據短文后的要求回答問題。
(A)
A TYPICAL DAY
At our centers, we have classes in either the morning or the afternoon. When you arrive, you can ask ONLY the Director of Studies when your classes will be. Here is what a typical day at Stafford House looks like:
YOU
We hope you will enjoy your stay with us. Our aim is to make sure that you can have fun and are happy and safe. We also want to make sure that you can take away special memories and improved language skills with you.
AThis booklet will provide information on how to make your stay successful and enjoyable. BThe Student Welfare Officer wears a pink T-shirt and the Activity Manager wears a blue T-shirt. [C]After you have read it, if you have any question, please ask the Center Director. [D] He or she is looking forward to welcoming you.
Questions 61-65: Choose the best answer from A, B, C and D according to the passage. 根據短文內容,從所給的A,B,C,D四個選項中選出最佳答案。
61. How long does the breakfast time last?
A. For half an hour.? ? B. For an hour.
C. For an hour and 15 minutes.? ? D. For two hours.
62. When do the afternoon classes begin?
A. At 13:00.? ? B. At 13:30.? ? C. At 14:00.? D. At 14:30.
63. Whom can you ask for the information about when your classes will be?
A. The Director of Studies.? B. The Center Director.
C. The Activity Manager.? ? ? D. The Student Welfare Officer.
64. Which is NOT one of the aims of the house?
A. To make sure students can have fun and are happy and safe.
B. To ensure students can take away special memories with them.
C. To make sure students can improve their English language skills.
D. To ensure students can make new friends from other countries.
65. In the final paragraph, there are four sentences marked A, B, C and D. Please choose the one which is not related to the main idea of this paragraph.
【答案及解析】61—65 CCADB
62. C。細節理解題。根據文章的“Afternoon Classes”的時間表可知,下午課的開始時間為14:00。
64. D。綜合理解題。根據文章的“YOUVE ARRIVED!”可知,“To ensure students can make new friends from other countries.”并非此教育機構的主旨。本題需要注意的是:此教育機構的主旨并不是只體現在某一句話中,而是分布在整個段落中,需要同學們綜合處理。
65. B。排除無關信息題。根據文章的“YOUVE ARRIVED!”的大意可知,B項所說的與本部分的內容不符。
【試題】
(B)
AHarry began to perform in circuses (馬戲團) and small shows. He wasn
BHarry Houdini was a master of magic and escape tricks. In fact, Houdini
[C]To advertise his act, Harry staged escapes from many public places. For example, in 1906, he went to a Boston jail (監獄). He was handcuffed (給……戴上手銬) and his legs were put in irons (腳鐐). He was then locked up in a room. Minutes later, he escaped.
[D]Harry was a wonderful magician. In his best-known act, he swallowed two packages of needles (針). After taking a swallow of water, he opened his mouth. Out came evenly the needles. Now, you see, no wonder he was called the Great Houdini.
EWhen he was a teenager, Harry worked as an assistant tie cutter. In his free time, he learned magic tricks. He read a book by Robert Houdin, a great magician. This book had a great effect on him. Harry admired Houdin so much that he changed his name to Houdini. Then, at 17, he quit his job and became a full-time magician.
Questions 66-70: Put the paragraphs in the right order according to the theme development. 根據文章主題發展,將段落按正確順序排列。
【答案及解析】 66—70 BEACD
首先,通過快速閱讀所有段落可知,這是一篇記敘文;而記敘文通常以事件的發展進程為線索進行記敘,因此我們就可以在快速通讀每個段落后按照事件的發展進行初步排序;在初步確定答案后,再細讀一下全文,進一步核實答案是否正確。
(全國中學生英語能力測評組委會辦公室?提供)