Ⅰ.聽力(略)
Ⅱ.單項(xiàng)選擇(每小題1分;共15分)
請你從所給的三個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
21. Miss Li _____ music teacher. We all like her very much.
A. weB. usC. our
22. --Hi, Tom. Could you help me cut up the meat for dumplings?
--OK, Mom. But where is the_____ ?
A. knifeB. forkC. spoon
23. This blue bike is too expensive. Could you show me a _____ one?
A. cheapB. cheaperC. cheapest
24. --Excuse me, how many students are there in yourart club?
--There are _____ .
A. twelveB. twelfthC. the twelfth
25. --Do you mind _____ up the music?
--No, never mind.
A. to turnB. turningC. turn
26. Jenny is afraid of traveling by plane. She always looks _____ when she is getting
on it.
A. nervousB. excitedC. relaxed
27. Professor Yi Zhongtian _____ to the Talk Show on CCTV-1 last weekend.
A. invites B. invitedC. was invited
28. There's _____ milk at home. We have to buy some this afternoon.
A. a littleB. little C. a few
29. We _____ careful when we are walking across the road. There are too many
vehicles now.
A. can beB. may be C. must be
30._____ a teacher, John thinks that his main duty is to help the students to become
better learners.
A. AsB. ByC. About
31. --Don't _____ our hopes. Things will be fine soon.
--Yes. We should learn to be brave when we are in difficulties.
A. cheer upB. give up C. clean up
32. --Doctor, is there anything wrong with my eyes?
--No. _____ is OK.
A. SomethingB. NothingC. Everything
33. I _____ e-mails to my pen pal when Susan called me last night.
A. was sending B. am sending C. sent
34. Song Zuying's voice is so sweet and her songs _____ very beautiful.
A. tasteB. smell C. sound
35. --Do you know _____ , Mike?
--On May 12th, 2008.
A. when the earthquake took place in Wen Chuan
B. when did the earthquake take place in Wen Chuan
C. when the earthquake will take place in Wen Chuan
Ⅲ.完形填空(每小題1分;共15分)
閱讀下列短文,掌握其大意,然后從每小題所給的三個(gè)選項(xiàng)中,選出一個(gè)最佳選項(xiàng)。
A Chinese student went to England to study by plane. His name was Sun. It is spelt S-U-N just36the word \"sun\", the sun in the sky, is spelt.
England is a country with37weather. It is often cloudy and rainy, sothe people there don't get 38sunlight(陽光) in the year. When 39Chinese student arrived at40Airport, a tall policeman opened his 41to check the visa(簽證). The policeman was42to find the Chinese name\"Sun\" in the passport. He thought it was pronounced just43the Englishword \"sun\". So he said to the student, \"I see your name is Sun. You are 44here.\"
The Chinese student felt45 . So he asked the policeman, \"Is thereanything wrong with my passport or visa? Do I have to46to my country?\" \"What?\" shouted the policeman,\"No, we'll never let you go away.\"
The Chinese student was worried by now. He thought he was going to be arrested(逮捕). He was sure47he had been in trouble.48he wondered whether he had broken the British (英國的) law. So he asked the policeman again , \"What happened? What have I done?\"
It was then that the policeman began to49. He said, \"You don't know what you have done, Mr Sun? You50sunlight to England! So we don't want you to go away.\"
36. A. why B. how C. when
37. A. badB. niceC. dry
38. A. a lotB. manyC. much
39. A. anB. theC. a
40. A. LondonB. ParisC. Tokyo
41. A. bookB. passportC. pocket
42. A. scaredB. boredC. interested
43. A. likeB. byC. with
44. A. trainedB. wantedC. refused
45. A. surprisedB. satisfiedC. pleased
46. A. go overB. go onC. go back
47. A. toB. thatC. of
48. A. But B. TillC. or
49. A. complainB. smile C. discuss
50. A. brought B. would bringC. have brought
Ⅳ.閱讀理解(一)(每小題2分;共30分)。
閱讀下列短文,從各小題所給的三個(gè)選項(xiàng)中,選出一個(gè)最佳選項(xiàng)。
(A) Old Couple at McDonald's麥當(dāng)勞店里的一對老人
A little old man and his wife walked slowly into McDonald' s one cold winter evening. They took a table near the back wall, and then the little old man walked to the cash register(收銀處) to order. After a while he got the food back and they began to open it.
There was one hamburger, some French fries and one drink. The little old man carefully cut the hamburger in half and divided the French fries in two piles(堆). Then he neatly put the half of the food in front of his wife. He took a sip of the drink and his wife took a sip. \"How poor the old people are!\" The people around them thought. As the man began to eat his hamburger and his French fries, his wife sat there watching him and took turns to drink. A young man came over and offered to buy another meal for them. But they refused politely and said that they got used to sharing everything.
Then a young lady asked a question of the little old lady. \"Madam, why aren't you eating? You said that you share everything. Then what are you waiting for?\" She answered, \"The teeth.\"
51. What did the old man order?
A. One hamburger and one drink.
B. Some French fries and two cups of coffee.
C. One hamburger, some French fries and one drink.
52. What did they do after they opened the food?
A. They left McDonald's.
B. They shared the food.
C. They began to look for seats.
53. What's the meaning of the phrase \"took a sip\"?
A. Drank something slowly.
B. Had a rest.
C. Had some snacks.
54. As the old man began to eat things, his wife sat there ___________ .
A. talking with him
B. looking at him quite angrily
C. watching him and took turns to drink
55. What can we know from the whole passage?
A. The old lady wasn't hungry at all.
B. The two old people shared the same teeth.
C. The old lady had a toothache.
(B) Just a Quick Nap 只要打個(gè)盹兒
Do you feel a little sleepy after lunch? Well, that's normal. Your body naturally slows down then, What should you do about it? Don't reach for a coffee! Instead, take a nap.
It's good to have a daily nap. First of all, you are more efficient(有效的) after napping. You remember things better and make fewer mistakes. Also, you can learn things more easily after taking a nap. A nap may increaseyour self-confidence(自信) and make you more active. It may even cheer youup. But, there are some simple rules you should follow about taking a nap.First, take a nap in the middle of day, about eight hours after you wake up.Next, a 20-minute nap is best. If you sleep longer, you may fall into a deepsleep. After waking from a deep sleep, you will feel worse. Also, you shouldset an alarm clock. That way, you can fully relax during your nap. You won'thave to keep looking at the clock so you don't oversleep.
Now,the next time you feel sleepy after lunch, don't get stressed. Putyour head down, close your eyes, and catch forty winks.
56. It is _________ to get sleepy for you at noon.
A. normalB. strangeC. amazing
57. After taking a nap, you may feel more _________ .
A. stressedB. confidentC. sleepy
58. The proper period(一段時(shí)間)of time for taking a nap is _________ .
A. as long as you likeB. eight hoursC. about twenty minutes
59. What can help you have a fully relaxing nap according to the passage?
A. A cup of coffee. B. A quick meal. C. An alarm clock.
60. What is the text mainly about?
A. Why and how to take a nap.
B. Rules to increase your self-confidence.
C. How to make your body slow down.
(C) Bayfield shopping CouponsBayfield 購物
6 Hours Free(免費(fèi)的) Parking
If you spend $ 100 or more in our stores you will receive six hours of free parking. Take this coupon to the service desk on level 4 to stamp!
Buy one, get one free
Buy one shirt or tie at Daniel's Menswear, and get another shirt or tie of the same value free.
10% off
Show this coupon at The Book Store to get a 10% discount(減價(jià))on any books you buy. We have lots of books to choose from, including children's books, novels, travel guides and hobbies. You're sure to find something that you will enjoy.
Free soft drink
Buy any meal for at least $ 6 at Mike's Cafe, and receive a free soft drink. We serve the best hamburgers and snacks in the Mall. Come in and try our delicious meals and our excellent service. You won't be disappointed!
Half-price movie tickets
Buy any full-price movie ticket on Tuesdays or Wednesdays, and you can buy a second ticket for a friend for only half price. The latest movies are all here .
61. If you spend 100 dollars or more, you can _________ .
A. get a CD freeB. get 6 hours of free parkingC. get some stamps free
62. Buy one tie at Daniel's Menswear, you may get another _______ free.
A. cheaper tieB. more expensive tieC. tie of the same price
63. You can get a 10% discount on any books if you _________ at the Book Store.
A. buy some giftsB. buy some tickets C. show this coupon
64. If you want to have free soft drink, you can go to _________ .
A. Mike's cafe B. The Book Store C. Daniel's Menswear
65. If John pays 10 dollars for a full-price movie ticket on Tuesdays, he can buy a
second ticket for only _________ .
A. 5 dollarsB. 10 dollarsC. 15 dollars
V.閱讀理解(二)(每小題2分;共10分)
閱讀下面短文,簡要回答所給問題。
Thumbs Down to Texting 屈指發(fā)短信
Do you have a mobile phone? Do you send text messages to your friends and family?
Text messaging or \"texting\", is becoming very popular. But, scientists have discovered that texting can give us problems with our hands. Be careful! Too much texting can cause swelling (腫脹) in our thumbs (拇指).Our thumbs were not made for pushing small buttons(按鈕), over and over . Scientists call this problem RSI(重復(fù)性緊張勞損). We spoke to a doctor called Harriet Wilson, who treats many sick people with RSI. She says we need to see how much time we are spending in typing text messages. If we are spending more than 10~15 minutes at once, we could have problems in the future.
As mobile phones develop, they are getting smaller with buttons closer together. Texting with a smaller phone, is worse than using a larger phone with bigger buttons. Using a computer keyboard and playing video games can cause the same problem. So more and more people could find themselves with RSI. Among them, most are university students and teenagers, as they do not know the risks of spending so much time using computers, video games and mobile phones. If we don't do something about this, too many young people could grow up in terrible pain.
66. What is becoming very popular now?
_____________________________ .
67. Does the word \"once\" mean \"one time\" in the second passage?
__________________________________________________ .
68. What kind of people are easier to have the problem of RSI?
__________________________________________________ .
69. What can also cause RSI except texting?
________________________________ .
70. Which is easier to cause the problem of RSI, using smaller mobile phones or larger ones?
___________________________________________________ .
Ⅵ.詞匯(每小題1分;共10分)
A)請按句意及所給的漢語提示,寫出空缺處單詞的正確形式。
71. Can you answer the _________ (第三) question and the fourth one in Chinese?
72. We live in a flat with two _________ (臥室).
73. There is a bank _________ (在……后面) the bus station.
74. Is the river deep _________ (足夠)for swimming in?
75. Which is _________ (安全的), traveling by train or by plane?
B)閱讀下面短文,寫出括號中所給動(dòng)詞的正確形式,使短文意思完整.
March 26th, SaturdaySunny
We are having the best holiday ever! Our hotel 76 _________ (have) four swimming pools and it is really big. We have made lots of new friends here. Last night we 77 _________ (try) some Mexican food. It was really nice, but so hot and spicy! Dad had to 78 _________ (drink) a big glass of water to cool his mouth down.
We 79 _________ (do) some really exciting things here, like swimming with dolphins. I 80 _________ (show) my dear grandma the DVD of us and the dolphins when we get home.
Ⅶ.補(bǔ)全對話(每小題1分,共5分)
根據(jù)下面對話中的情景,在空白處填人適當(dāng)?shù)恼Z句,使對話內(nèi)容完整。
(Two girls are hanging out in a shopping mall. )
L = Laura; A = Ann; S= shop assistant
L: My mother's birthday is coming. What could I do for her?
A: 81 __________________ ?
L: A Big party? No, she likes to be quiet. She doesn't like to be noisy.
A: Oh... Look at this nick black skirt. Maybe 82 ___________________ .
L: Yes, I also think she will like it. Because black is her favorite color. Let's have a
look.(To the shop assistant)
L: Excuse me, 83 ___________________ .
S: Eighty-five yuan. We' ye got none but this one at the moment. It's the smallest size.
L: Oh. The price and the color are both all right for my mother. But it's too
small for her! 84 _______________ ! Anyway, thank you.
S: 85 __________________ .
初三模擬訓(xùn)練答案
Ⅱ.單項(xiàng)選擇
21.C解析:本空應(yīng)填物主代詞,而不是人稱代詞,表示我們的。應(yīng)選C。
22.A解析,由上句句意,切肉應(yīng)用刀,所以應(yīng)找刀。應(yīng)選A。
23.B解析:由題意可知,想要一個(gè)便宜些的,應(yīng)用比較級,應(yīng)選B。
24.A解析:由題意,十二個(gè)學(xué)生,應(yīng)用基數(shù)詞而不是序數(shù)詞,應(yīng)選A。
25.B解析:本題考查動(dòng)詞搭配。mind應(yīng)接動(dòng)名詞,即mind doing sth,介意做某事。應(yīng)選B。
26.A解析:由“is afraid of…”可知,乘飛機(jī)應(yīng)為緊張,nervous。excited表興奮的,relaxed表放松
的,均與前句矛盾。應(yīng)選A。
27.C解析:由“Last weekend”可知,應(yīng)用一般過去時(shí),且應(yīng)用被動(dòng)語態(tài),表被邀請。應(yīng)選C。
28.B解析:由后一句可知,牛奶幾乎沒有了,排除A。milk為不可數(shù)名詞,不能與a few連用。應(yīng)選B,表幾乎沒有。
29.C解析:A.can be表可以;B.may be表或許;C. must be表必須。由后句可知,句意為過馬路時(shí)
一定要小心,故選C。
30.A解析:由句意,作為一名老師,約翰認(rèn)為他的主要職責(zé)是幫助學(xué)生更好地學(xué)習(xí)。應(yīng)選A。作為……。
31.B解析:give up hopes表放棄希望。cheer up歡呼,clean up打掃。根據(jù)句意應(yīng)選B。
32.C解析:由“No”可知,沒有任何問題,一切正常。故選C。
33.A解析:本題句意為當(dāng)蘇姍昨晚打電話給我的時(shí)候我正在給我的筆友寫郵件。兩個(gè)動(dòng)作同時(shí)
發(fā)生在過去,應(yīng)用過去進(jìn)行時(shí),故選A。
34.C解析:A. 嘗起來;B.聞起來;C.聽起來。歌聽起來很美,應(yīng)選C。
35.A解析:know后引導(dǎo)的是賓語從句,賓語從句中問句的疑問詞位于句首,主謂的語序同陳述
句一致,而不同于疑問句的主謂語序。且地震已發(fā)生,故用過去時(shí),應(yīng)選A。
Ⅲ.完形填空
36.B解析:由句意,說的是這兩個(gè)詞的拼寫方式相同,只有how表方式。故選B。
37.A解析;由該句下句\"It is often cloudy and rainy.”可知,England的天氣不好。應(yīng)選A。
38.C解析:由。于天氣多云多雨,所以人們遇不到很多的陽光。sunshine是不可數(shù)名詞,故用
much,同a lot of同義;應(yīng)選C。
39.B解析:此處特指“Sun”這個(gè)學(xué)生,故用the。應(yīng)選B。
40.A解析:因去的是England,所以到達(dá)的是倫敦機(jī)場B.巴黎;C. 東京。應(yīng)選A。
41.B解析:根據(jù)常識,檢查簽證時(shí)應(yīng)打開護(hù)照。故選B。
42.C解析:由下文,警察對他的名字很感興趣。A.害怕;B.無聊的。應(yīng)選C。
43.A解析:be like…表示像……;同……一樣,應(yīng)選A。
44.B解析:由下文可知,警察讓Sun留在英國,不讓他回國,所以用be wanted。A.被培訓(xùn);C.被拒絕。
45.A解析:由下文可知,Sun聽了警察的話后,很驚訝,甚至有些害怕,以為他的護(hù)照出了問題。應(yīng)
選A。
46.C解析:由警察的答語“We'll never let you go away.”可知,Sun是問自己是不是被遣回國,故
選C。B.仔細(xì)檢查,再讀一遍。
47.B解析:引導(dǎo)賓語從句用that。應(yīng)選B。
48.A解析:根據(jù)上下文,Sun確定自己遇到麻煩了,但他不知道他是否違背了英國的法律。故選A。49.B解析:此時(shí)警察明白了他的擔(dān)心,覺得很有意思,便幽默地告訴他,他跟他開的玩笑,所以應(yīng)
是笑起來。應(yīng)選B。A抱怨;C討論。
50.C解析:Sun已經(jīng)來到了英國,所以應(yīng)用現(xiàn)在完成時(shí)。應(yīng)選C。
Ⅳ.閱讀理解(一)
51.C解析:由文章第二段第一句可知,應(yīng)選C。
52.B解析:由文章可知,他們先找到座位坐下,然后老爺爺買來了吃的,兩個(gè)人一起分享。應(yīng)
選B。
53.A解析,由下文可知,老奶奶并沒有吃東西,所以此處只能是兩人都喝東西。C表示吃點(diǎn)小吃。
應(yīng)選A。
54.C解析:由第二段可知,老爺爺吃東西的時(shí)候,老奶奶看著他并輪流喝東西。應(yīng)選C。
55.B解析:由文章最后一段可知,老爺爺和老奶奶共用假牙。應(yīng)選B。
56.A解析:由文章第一句話可知。
57.B解析:由文章第二段第五句話可知,小睡可以幫助提高自信心。應(yīng)選B。
58.C解析:由文章第二段提到的幾條規(guī)則中第二條可知,20分鐘正好。應(yīng)選C。
59.C解析:由文章第二段規(guī)則中第三條可知。應(yīng)選C。
60.A解析:文章講了為什么要打盹,打盹有什么作用,和如何做才能達(dá)到最好的效果,應(yīng)選A。
61.B解析:由第一則廣告可知。
62.C解析:由第二則廣告可知。
63.C解析:由第三則廣告可知。
64.A解析:由第四則廣告可知。
65.A解析:由第五則廣告可知。
V.閱讀理解(二)
66.Texting./Text messaging. /Sending text messages.
67.Yes./Yes,it does.
68.Univetsity students and teenagers./Young people. / Young learners.
69.Using a computer keyboard and playing video games.
70.Using smaller mobile phones./Using smaller ones.
Ⅵ.詞匯
71.third72.bedrooms73.behind74.enough
75.safer76.has77.tried78.drink
79.have done/are doing/will do/have been doing/are going to do
80.will show/am going to show/shall show
Ⅶ.補(bǔ)全對話
81. Why not have/hold a(big)(birthday)party(for her)
How about(having/holding)a(big)(birthday)party(for her)
What about(having/hloding)a(big)(birthday)party(for her)?
82. she will like it/she'll like it/she is sure to like it
83. how much is this/the black skin/how much is it
what's the price of this/the black skin/what's the price of it?
84. What a pity /It's a pity/It's a great pity
85. You're welcome.