專題一
1~5 DCABB 6~10 ACABA 11~15 BBCBD
16~20 DACCD 21~25 CCABB 26~30 DABDC
31~35 CBBBB 36~40 ADABB41~45 ABADC
46~50 CCDBA 51~55 ABACB 56~60 BBADD
專題二
1~5 AAACA 6~10 ADAAC11~15 AACAD
16~20 BBDCD21~25 AABCB26~30 BBBBB
31~35 BCBCA36~40 BDACB41~45 DABCA
46~50 CBCAC51~55 DBBBC56~60 AAAAB
專題三
1~5 CCBAC6~10 CCDAC11~15 BACDB
16~20 DACCC21~25 BCCBC26~30 BDDAC
31~35 CDCCA36~40 ABCBC41~45 ADCBB
46~50 AACCC51~55 BACCA56~60 CDBCC
專題四
1~5 CABDA6~10 CBBCC11~15 DCBBC
16~20 BACAD21~25 CDADB26~30 BBBCA
31~35 AACDA36~40 CBCDA41~45 AADCD
46~50 DBDCD51~55 DCABA56~60 BDCAD
專題五
1~5 BDDAB6~10 DCCBA11~15 ABCAB
16~20 CBDBC21~25 DCAAA26~30 BACBA
31~35 BBBCB36~40 DBAAC41~45 DADCB
46~50 BBCBB51~55 CACDB56~60 BDCAB
專題六
1~5 BACDB6~10 ADBAC11~15 DABCD
16~20 BBCAC21~25 ADAAD26~30 CAADC
31~35 BAACC36~40 DDCAD41~45 BDBAB
46~50 CDABC51~55 CBBDA56~60 DCABC
專題七
1~5 CBACA6~10 ACDDC11~15 BBCBA
16~20 BDDAB21~25 CDCAD26~30 BBBCA
31~35 AAACC36~40 ABCBA41~45 CDCAB
46~50 DAACA51~55 DDBBA56~60 AACBA
專題八
1~5 BCDDC6~10 BCDAD11~15 DABBC
16~20 DAAAB21~25 BBACD26~30 ADCDD
31~35 ABBCC36~40 DACAB41~45 CBDDB
46~50 DBBCB51~55 BBDAC56~60 AADCC
專題九
A
有人在最黑暗的日子里,無私地關懷、幫助我們,卻和我們毫無血緣之親,因為這一切或許只以愛的名義。這些曾陪我們走過黑暗的人值得感激和銘記,最好的報答方式就是將這種精神傳遞下去。
1. A. 喬布按時上班。show up=turn up“出現”;show off“炫耀”;come over“過來”;turn in“上交”。
2. B. 他像愛自己的孫女一樣愛“我”,盡管他比“我”父親還小一歲。
3. D. 我永遠也忘不了高中畢業時的情形。
4. B. 從后文“當我們在學校體育館集中慶祝時,他已經浸在幾乎一箱啤酒里”可以知道“我”的父親是個酒鬼。
5. C. 根據后文的時態had done可知。
6. A. 自己慶祝。
7. D. “我”盡力讓自己在人海里顯得毫不起眼。
8. B. “我”最希望的,就是沒人知道“我”是誰的孩子。可“我”的姓氏出賣了“我”。
9. A. 決定把“我”當作輔助他“教學的工具”。 equipment“設備”; facility “設施”;help“幫助”。
10. B. 他的聲音在禮堂里盤旋回響。而座位上的“我”,卻縮得更低了。
11. C. 禮堂門口處,是給“長者”的座位區。
12. B. “我”望著他們,心如刀割。自己畢業但是卻沒有人參加典禮,而看到熟悉的人卻與自己沒有任何關系,故內心難受,而不是激動。
13. A. “我”多么希望自己真是他們的孫女。
14. C. 他按捺不住內心的激動,要介紹“所有成就了今天畢業禮的了不起的人們!從urge可知答案為C。
15. C. “我”靠在座位上,身子藏得更低了,眼睛快速地向周圍掃視了一下。gaze“凝視”;star“盯著看”;glance“迅速地看”;glare“怒視”。
16. A. 從前文可知,“我不想讓人看見”。
17. D. “我”敢肯定,就算父親想站,他也站不起來了。“我”甚至看都不用看了。
18. D. 閉上眼睛,不敢想象自己的處境有多無助。
19. C. 從后文I’m proud of you可知。
20. D. “我真為你感到驕傲,”他做著口型說道。因為距離很遠,只能是做口型。
B
對我們許多人來說,總有某一個圣誕節因為我們充分感受到這一天的意義顯得格外難忘,有時我們的一個做法可能也給自己帶來了很多希望。
1. D. “我”自己的“最真實”的圣誕節發生在“我”一生中最為凄涼的那一年。
2. A. “我”沒帶傘,舊傘已經破損。fall apart“散架”;take apart“拆開”;breakdown“機器壞掉”;break up“分解,關系破裂”。
3. B. 新的又買不起。
4. C. 發現座位上靠著一把漂亮的絲質傘。
5. A. “我”查看了把手。research“研究”;inspect“視察”;glance“調查”。
6. C. 人們通常的做法是把傘交給售票員。
7. D. 上交。
8. B. “我”在電話薄里查找傘上的名字。
9. C. 前文提到了“查看把手時發現了一個名字”。
10. A. 她詫異地說那是她的傘,是她已故的雙親送給她的。
11. B. 接受她的錢無疑會破壞這種感覺。
12. A. “我”設法四處打點零工。
13. D. 房租很快就到期了。mature“成熟的;prompt “迅速的”; punctual“準時的”;due“到期的”。
14. B. 除非奇跡出現,要不“我”在1月份將無家可歸。
15. A. 我們的命運將如何呢?become of“遭遇,降臨到……”;come across“偶然碰到”; run after“追趕”; hunt for“尋找”。
16. D. 當“我”看著那些盤子和罐頭時, “我”心疼欲碎。圣誕節沒有大餐吃,覺得愧對孩子。
17. C. 孩子焦急地跑去開門,更能體現出孩子對于圣誕節和圣誕老人的渴望。
18. D. 覺得那是一個錯誤,不可能有人給自己寄東西。
19. B. 一個大大的娃娃,有“我”給她買的娃娃3倍大。
20. C. 上面只簡單地寫著“加利福尼亞”。
專題十
A
真正的愛不一定要建立在利益、友誼、忠誠或血緣關系上。相反,愛是無條件的。
1. A. 用煙熏迫使老鼠出來。
2. D. 過了一會他們的確看到老鼠往外跑。
3. C. 每個人都認為所有的老鼠都已經跑出來了。
4. B. 但是當他們開始清理時,他們看見兩只老鼠出現在洞口。pick up“撿起,接送”;stay up“熬夜”;put up“搭建”。
5. A. 很費力才擠出來。
6. B. 讓人奇怪的是,這兩只老鼠并沒有馬上逃走。
7. C. 它們在洞口互相追趕。
8. A. 看起來好像一只在試圖咬住另一只的尾巴。
9. D. 所有人都很好奇,于是就靠近了仔細觀看。
10. C. 他們意識到其中有一只老鼠的眼睛是盲的。sense“感覺”;observe“觀察”;recognize“認出來”。
11. B. 在目睹了整個過程后。
12. A. 每個人都不說話,陷入了沉思。
13. A. 從后文可知。
14. D. 詞組搭配“贊成”。
15. C. “有道理”。come to light“曝光”;get around“走動;消息傳播”;make a difference“有所作為;有影響”。
16. B. 從后文可以知道,談論的是“對父母的忠誠和順從”。
17. C. 更加合情合理。
18. D. pure-minded“單純的”;absent-minded “走神的”; tough-minded “意志堅定的”; narrow-minded “小心眼的”。
19. B. 氣氛凍結了。
20. D. 真正的愛不一定要建立在利益、友誼、忠誠或血緣關系上。
B
遭遇困境的母親和孩子在帶著“天使翅膀”的乘務組人員的幫助下渡過難關,我也在經歷了這次事件之后對人生有了新的認識,人間到處都有天使的存在。
1. D. 有一次經歷尤為突出,記憶猶新。
2. A. 衛生間有呼叫燈閃爍,“我”過去看了看并幫助解決。answer指“答復,進行解決,給予幫助”。see“看見”,只能說明“我”看到了并不能表示解決問題。
3. C. 由下文的描述可知整個是一團糟。chaos“混沌”,不可數名詞。
4. B. 伴著淚水,她告訴我們前一晚在洛杉磯誤了機。inform sb that .../of sth“告知某人某事”。
5. D.
6. B. 從后文可以知道“在地板上過夜,就是因為沒有很多錢”。
7. D. 延誤航班是她沒有料到的。
8. A. 沒有預料到延誤航班,因此用光了大部分的必需品和錢。
9. B. 在前往新罕布什爾的路上。
10. D. 把兒子交給那戶收養他的人家,因為她實在養不起兩個孩子了。
11. C. 從上文的struggle等動作和她與孩子的遭遇來看,她是絕望的;另外也可以根據后面并列的名詞推斷。
12. C. 而且作為三個孩子的母親,對于她的痛苦“我”感同身受。
13. A.
14. B. 立即按下了呼叫乘務員的按鈕,請求其他同事的幫助。
15. C. 由前文所敘可知求助的母親和孩子狼狽不堪,故此處是他們擦洗干凈。
16. B. 飛機一著陸,“我”就陪他們一起走向了下一個航班,那個將把他們帶向最終目的地的航班。
17. D. 她對“我”所做的一切表示感謝并柔聲說到。
18. C. 摸著“我”的飛行章。
19. A. “我”的“天使翅膀”仍然在“我”辦公室里擺著。on display“展覽,陳列”;in sight“看得見”;in place“在合適的位置”;in order“井然有序”。
20. A. 每次看到,就會想起那個年輕女人和她的孩子。
專題十一
A
1. C. 細節理解題。從文章的第二段學生的提議及第三段教授的回答“We should never amuse ourselves at the expense of the poor. ” 可知學生的目的。
2. D. 猜測詞義題。從這個詞后的從句“when he cannot find them” 可知最佳答案是D。
3. A. 推理判斷題。從文章的第一段中 “... a professor, who was commonly called the students’ friend for his kindness to those who waited on his instructions” 及后面給學生上的這難忘的一課可知A為最佳答案。
4. D. 推理判斷題。 從文章的最后一段這個學生的回答 “... I feel now the truth of these words, which I never understood before: it’s more blessed to give than to receive. ” 可知給予比獲得給人帶來更多的快樂。
B
5. B. 細節理解題。從文章的第一段“Acting on the contention that facts are sacred, reporters can cause untold suffering to individuals by publishing details about their private lives. ” 可知B項正確。從句子“Stories about people often attract far more public attention than political events. ” 可知A項錯誤。從“Though we may enjoy reading about the lives of others, it is extremely doubtful whether we would equally enjoy reading about ourselves. ” 可知B項錯誤. 從“Newspapers exert such tremendous influence that they can not only bring about major changes to the lives of ordinary people but can even overthrow a government. ” 可知D項錯誤。
6. C. 細節理解題。從第二段“They suddenly became the parents of quintuplets, four girls and a boy, an event which completely changed their lives. The day after the birth of the five children, an aeroplane arrived in Aberdeen bringing sixty reporters and photographers. ” 可知C為最佳答案。
7. A. 推理判斷題。最后一段的倒數第二句“They had become the victims of commercialization, for their names had acquired a market value. ” 可知正確答案為A。
8. C. 推理判斷題。從第一段中的“However, this freedom can easily be abused.” 及第三段“It would never again be possible for them to lead normal lives. ”可推知媒體對人們的生活起了負面的影響。
C
9. A. 主旨大意題。文章的第二段就是這篇文章的中心句。
10. D. 細節理解題。從第三段“ …could lead to new insights into conditions such as autism”可知A項錯誤。從第二段 “your baby has a nap, watch what you say”可知媽媽是在寶寶們打盹時打電話,因此B項錯誤。從第五段開頭的第一句話可知C項錯誤。而從第四段最后一句可知D項正確。
11. D. 細節理解題。從第五段 “This revealed that coughing, sneezing, yawning, lapping water reminiscent of bath time and the squeaking of toys all activated a part of the brain known to process speech. But human sounds lit it up far more”可知D項正確。
12. D. 細節理解題。從第五段最后一句“the journal Current Biology reports”可知答案為D。
D
13. B. 細節理解題。從第二段第一句“More than one in 10 of the 13,000 respondents”可知答案為B。
14. B. 推理判斷題。從第三段最后一句 “Until now, he says, blacks have never been counted. ”及結合第一段可知B項為最佳答案。
15. C. 細節理解題。從第四段可知最佳答案為C。
16. D. 主旨大意題。結合文章第一段“61 percent of blacks living in France say they have experienced at least one racist incident within the past year”及最后一段可知D為最佳選項。
E
17. B. 主旨大意題。從文章第一段最后一句話可知文章的主旨是 “whatever you watch will help to improve your English”。因此最佳答案為B。
18. B. 細節理解題。從第一段第二句“The pictures make it easier to understand than radio, and because you can see who’s talking, you get a better idea of what people mean. ”可知答案為B。
19. D. 細節理解題。從第二段和第三段中可知A、B、C為正確選項。從“Don’t worry if you don’t understand everything——English television is normally aimed at native English language speakers. Programs often include words and expressions. If the program you’re watching is full of unknown words, just concentrate on understanding the general meaning. ”可知D項為此題的選項。
20. A. 推理判斷題。從第一段because you can see who’s talking, you get a better idea of what people mean. Just watch their “body language!”可知A項正確。
專題十二
A
1. C. 細節理解題。從文中“Leave your emotions behind — try to forget your own worries and problems. Leave them outside of the meeting room. They will prevent you from listening well. ”可知C項正確。
2. B. 細節理解題。從倒數第二段“Use the difference in rate — you can listen faster than you can talk. So use this rate difference to your advantage by staying on the right track, anticipating what they are going to say, thinking back over what they have just said and evaluating the development of their argument. ”可知正確選項為B。
3. B. 猜測詞義題。從下劃線詞后面的這個句子“This only sets up a barrier between yourself and the speaker. ”可推知B為最佳答案。
4. D. 主旨大意題。從“Some suggestions to being a good listener are mentioned below. ”這一句話可知本文的大意是提供一些成為好的聆聽者的建議。
B
5. D. 細節理解題。根據第四段最后一句可知Maive Rute建議給動物喂特制的食物以減少溫室氣體的排放。
6. A. 詞義猜測題。根據第六段可知沒有一個國家能僅靠自己同時去解決溫室氣體排放和糧食增產的問題,因此,需要國與國之間的聯合,A項符合此意。
7. C. 細節理解題。根據倒數第二段中的“increase…by ninety million dollars” 和“The total will reach one hundred and thirty million dollars”可知,迄今為止花費在氣體排放研究上的費用是40 million dollars.
8. C. 考查寫作目的。根據全文內容尤其是文章第六段和最后一段可知,作者寫作本文的目的是呼吁更多的國家來減少農業溫室氣體排放。
C
9. A. 細節理解題。根據第一段的內容可知,奧巴馬認為每一個孩子都應該有接受完整、優質的教育機會。
10. C. 細節理解題。根據文章第三至第五段的內容可知,A、B、D項是奧巴馬總統針對教育改革所作出的決定,而C項沒有提到,文中只是說要在教育領域選出最好的教師,而不是到其他國家去選,所以選C。
11. D. 推理判斷題。根據第六段中的“ensure that America will regain its lost ground and have the highest proportion of students graduating from college in the world by 2020”可推知選D項。
12. B. 文章出處題。本文主要介紹了奧巴馬總統就教育改革要采取的一系列舉措,有時效性,并結合所給選項可知最有可能出現在報紙上,所以選B
D
13. A. 細節理解題。從第三段的這個句子“It is, in fact, a primitive type of calendar”可知A項為最佳答案。
14. B. 推理判斷題。從第三段“The nomads who made these markings lived by hunting and fishing during the last Ice Age which began about 35,000 B. C. and ended about 10,000 B. C. ”可知B項正確。
15. B. 推理判斷題。從第三段“They had a definite meaning, for they were as near as early man could get to writing. It is possible that there is a definite relation between these paintings and the markings that sometimes accompany them. ”這個句子可知B項為最佳選項。
16. A. 推理判斷題。綜合第三段可知A項正確。
E
17. C. 細節理解題。從第三段第一句話“Woz and I started Apple in my parents’ garage when I was 20”可知A項錯誤。從第三段的“We had just released our finest creation - the Macintosh - a year earlier, and I had just turned 30. And then I got fired. ”可知B項和C項錯誤。
18. C. 猜測詞義題。從下劃線詞后面的“When we did, our Board of Directors sided with him. So at 30 I was out. ”可知最佳選項為C。
19. C. 推理判斷題。根據第三段可知,喬布斯認為被蘋果公司開除,對他最大的好處就是,他真正弄清楚了自己喜愛的工作,故答案選C。 ;
20. B. 推理決斷題。根據這篇演講可知,喬布斯通過自身的得失,告訴大家這樣一個道理(最后一段第三句)Sometimes life hits you in the head with a brick. Don’t lose faith. 故答案選B。
專題十三
1. Susan’s and Jack’s bedrooms
2. is about ten times the weight of
3. not tall enough to reach
4. in"great"need"of
5. a 180-foot-tall
6. is twice as expensive as it was
7. three dozen of them
8. (that) physics is of greater interest to me
9. with an average speed of 120 kilometers an/per/every hour
10. as easily as you make them
11. was far from sure
12. better than any other year’s
13. you may well be wrong
14. under discussion
15. must be someone else’s
16. (was) chatting with some women nurses
17. two other little Chinese boys
18. who else’s/whose else
19. The three longest rivers
20. no greater reward/no reward greater
專題十四
1. If I had seen him yesterday
2. I couldn’t have found the place
3. he would have prevented her
4. as if he were a young man
5. If it should rain/Should it rain
6. I had met him
7. we (should) help them
8. a plan (should) be made
9. you would be all right now.
10. You should have come earlier
11. If it were not for the fact
12. would have gone to the concert
13. I was too busy
14. as though/if he"had been away
15. have stayed up
16. hadn’t forced me
17. it (should) land
18. (should) be discussed
19. can’t have done that
20. I had not/hadn’t drunk
專題十五
1. Shakespeare was a great author/writer
2. the telephone was invented
3. (that) he was not to blame
4. happened to go out
5. (that) she did not deserve the reward
6. missed being caught
7. that the/that house was burnt down
8. has been brought down
9. It has been raining (for) three days
10. he had seen her
11. married Jane/got married to Jane
12. turned out (to be) rather difficult
13. this/the room was/should be cleaned
14. I’m only helping my friend
15. (that) blacks had been treated as
16. has been engaged in writing a novel
17. will have arrived in Wuhan
18. are being transported
19. have changed
20. hadn’t been proved
專題十六
1. to forget to lock the door
2. prefers to stay at home
3. to find the train had left
4. to be invited
5. In order to/To get here
6. to be discussed tomorrow
7. to be repaired/repairing
8. the first to come
9. to finish writing the book
10. to fix my atterrtion on the book
11. was surprised to find
12. (had) meant to see the film
13. pretended to be reading (a book)
14. remains to be seen
15. to have been translated into
16. to be sent
17. to help me
18. to turn it off
19. nothing to worry about
20. to have been destroyed
專題十七
1. arguing with him
2. had left the water running
3. many problems settled
4. Having been separated from
5. Devoted to/Devoting herself to
6. needs repairing/to be repaired
7. Having been shown around the school
8. being taken to the zoo
9. Generally speaking
10. Having been told
11. Not having heard from him
12. Not satisfied with
13. being carried out
14. Owing to
15. Winning a scholarship
16. Painted red
17. Not knowing how to use
18. frozen face
19. Holding the/his keys in the/his hand (= With the keys held in the/his hand = The keys held in the/his hand)
20. Compared these/the two toothbrushes
專題十八
1. have no idea/don’t have any idea
2. which it is
3. as if/though it’s going to rain
4. from where we were sitting
5. There is no possibility that
6. what it used to be
7. how important education is
8. I feel it a pity that
9. Whoever leaves the classroom last
10. It didn’t matter that
11. when he can get here.
12. Where do you think we should
13. who it is
14. why you had a few days off
15. It is known to all that
16. when and where the fight happened
17. what my hometown will be/look like
18. Whatever one has planned/Whatever has been planned
19. that house prices will fall
20. What delighted the fans/made the fans delighted
專題十九
1. Once he comes
2. than you look
3. Strong as he is
4. Wherever/No matter where you go
5. in that it helps us
6. whether they are poor or rich
7. in case you lock yourself out
8. before he knew it
9. when (suddenly) he saw a car
10. No matter what happens
11. shortly after the fire broke out/soon after the fire broke out
12. however much it may cost
13. so clever a girl that/such a clever girl that
14. where it belongs
15. As time goes by
16. as well as him/he does
17. Provided"(that)"we"get"support"from"them
18. for fear (that) he might forget it.
19. when (it is) applied
20. the moment you press
專題二十
1. who knows Russian (= knowing Russian)
2. who are fond of pop music (= fond of pop music)
3. at the back of which
4. the roof of which is red/of which the roof is red/whose roof is red
5. (that) they still remembered
6. As is known to all
7. as I am using now
8. that the teacher had asked me
9. the first of which I liked best
10. Who that you have ever seen
11. the way (that/in which) he speaks to his teacher
12. (that) you can think of
13. why/for which you are in favor of my opinion
14. the one (that) you lived
15. whom she could turn for help
16. as will make them clever
17. without which we could not live
18. in which/where I grew up
19. which (the) teachers attach/have attached
20. As has been stressed/As we have stressed
專題二十一
1. The sooner, the better
2. So cautious about the conclusion was
3. Hardly had I seen
4. Was it not until your mother returned/came back home
5. nor has he heard of her
6. The more he flatters me
7. If (there is) any
8. when she was about to leave
9. What (am I going to do) if he gets angry
10. Much as I like you
11. How"come"he"cheated"you
12. Where was it
13. as if (he were) searching for something
14. but I don’t want to (participate in it)
15. Susan did know all about it
16. have they played
17. that determine
18. can we solve/are we able to solve
19. did she find
20. There is/will be no need to
專題二十二
1. I did so
2. So she did
3. It was the same with Engels/The same was true of Engels (= So it was with Engels)
4. what a pen is to a writer/an author
5. no more can I
6. To his father’s anger
7. That is to say
8. not a little tired/exhausted
9. let/leave"alone"support his family
10. Believe it or not
11. her face buried in her hands
12. cannot be too careful
13. more than I can stand/bear/tolerate
14. you may/might as well
15. as far as you’re concerned
16. Gaddafi is reported to
17. have/get your car washed
18. It cost me
19. found it/found (that) it was
20. It (suddenly) occurred to him