More universities are offering online classes, programs and degrees for students who might want to opt out of the traditional on-campus route.
One reason for increased interest in online learning is the convenience, according to some experts.
“Today’s students are looking for more flexible options,” says Kristen Willmott, senior private counselor and graduate school admissions director at Top Tier Admissions. “Even some students who land in some of the best colleges and universities in the country, they are still apt to look at a few online course offerings because of the flexibility.”
“The need for flexibility is especially true for older students possibly returning to school, particularly those changing careers, ” says Allen Koh, CEO of education consulting firm Cardinal Education.
Most online courses don’t require a live component, so a student’s schedule isn’t going to be interrupted, says Leah Pottle, senior director of marketing and enrollment services at UNE Online.
Even so, online higher education is not for everyone, especially “if you need structure, if you’re a social person and you need some sort of accountability,” Koh says.
It requires self-discipline and personal accountability to be successful, Willmott and Pottle suggest.
“One thing that students typically misunderstand or misinterpret is that a lot of people think that convenience and flexibility also equates to easy,” Pottle says. “I would say that’s not the case. Online learning is certainly more convenient, but it isn’t easier necessarily. Someone who is going to excel at online learning is somebody who can really self-motivate. You don’t have the expectations of sitting in a physical classroom. There’s no teacher standing in front of you to hold you accountable to feel guilty for not submitting assignments on time.”
“Sometimes online colleges can be cheaper but that’s not always the case, ” Willmott says. “Sometimes students say, ‘I’m really interested in online learning because it’s half the price’ and by the time you figure out tuition and fees and by the time that adds up, it’s not always half the price, so that can be a little of a misnomer(誤稱).”
(材料選自U.S. News網站,有刪改)
1. What does the underlined phrase “opt out of ” in paragraph 1 mean?
A. Seem likely to jump out.
B. Choose to give out.
C. Seem hard to quit.
D. Choose not to join in.
2. What’s the advantage of online learning over the traditional learning?
A. Inexpensiveness. B. Flexibility.
C. Visibility. D. Accessibility.
3. According to the experts, online college learning is right for those who are _____?
A. Self-motivated. B. Less disciplined.
C. Very sociable. D. Unemployed at present.
4. What can be known from Willmott’s words in the last paragraph?
A. Online learners are always low- paid.
B. Online courses are not as cheap as expected.
C. Online courses actually cost more than offline ones.
D. Half-price online courses JH1OUiObfgB8YxRuPOtEnA==are definitely a misnomer.
1. D。解析:詞義猜測題。材料第一段提到“越來越多的大學為學生提供在線課程、項目和學位”,第二段提到“人們對線上學習興趣的日益增加”。由此可知“who might want to opt out of the traditional on-campus route”的意思是“可能不想參與校園傳統路線的人”,那“opt out of ”的意思應與“選擇退出或不參與”相近。D選項“選擇不參與”與材料內容相符,故選D。
2. B。解析:細節理解題。材料第二段提到“人們對在線學習興趣日益增加的一個原因是其便利性”,第三段的第一句提到“今天的學生們更傾向于選擇靈活多樣的學習方式”。由此可知,與傳統的學習相比,線上學習的優勢是具有便利性和靈活性。B選項“靈活性”與材料內容相符,故選B。
3. A。解析:細節理解題。材料第六段提到“網絡遠程教育并不適合所有人,尤其是‘如果你需要有規律的學習安排,或者你是一個喜歡社交,并且需要一定的監督和指導的人’”;第七段提到“成功需要自律和個人責任感”;第八段的第四句提到“擅長在線學習的人通常是那些能夠真正自我激勵的人”。由此可知,A選項“自我激勵的”與材料內容相符,故選A。
4. B。解析:推理判斷題。材料最后一段的第一句提到“有時候在線大學可能更便宜,但并非總是如此”,最后一句提到“當你把學費和雜費計算清楚并累加起來時,其價格并非總是半價,所以這可能有些名不副實”。由此可知,B選項“在線課程并不像預期的那么便宜”與材料內容相符,故選B。