親愛的讀者朋友,每期我們將提供一些閱讀和作文的練習供大家進行擂臺比武,歡迎將答案通過E-mail(2469792020@qq.com)或者書信以最快的速度發來,學生可直接發答案,參與的老師歡迎將答案解析一并發來,我們將在下一期公布答案和優秀參與者名單。
Ⅰ. 語篇閱讀 根據短文內容,選擇最佳答案。
April Fool’s Day is traditionally a day to play practical jokes on others, send people on fool’s errands(派某人白白奔走一場), and fool the unsuspecting(無猜疑的). No one knows how this holiday began but it was thought to have originated in France.
The closest point in time that can be identified as the beginning of this tradition was in 1582, in France. New Year’s Day was celebrated on March 25 and celebrations lasted until April 1st. When New Year’s Day was changed from March 25 to January 1st in the mid—1560’s by King Charles IX, there were some people who still celebrated it on April 1st and those people were called April Fools.
Pranks performed on April Fool’s Day range from the simple, (such as saying, “Your shoe’s untied!”), to the elaborate. Setting a roommate’s alarm clock back an hour is a common gag. The news media even gets involved. For instance, a British short film once shown on April Fool’s Day was a fairly detailed documentary about “spaghetti farmers” and how they harvest their crop from the spaghetti trees. Whatever the prank, the trickster usually ends it by yelling to his victim, “April Fool!”
April Fool’s Day is a “for-fun-only” observance. Nobody is expected to buy gifts or to take their “significant other” out to eat in a fancy restaurant. Nobody gets off work or school. It’s simply a fun holiday, but a holiday on which one must remain forever vigilant, for he may be the next April Fool!
Each country celebrates April Fool’s differently. In England, tricks can be played only in the morning. If a trick is played on you, you are a “noodle”. In Scotland, April Fool’s Day is 48 hours long and you are called an “April Gowk (呆子)”, which is another name for a cuckoo bird. The second day in Scotland’s April Fool’s is called Taily Day and is dedicated to pranks involving the buttocks. Taily Day’s gift to posterior posterity is the still-hilarious “Kick Me” sign.
( )1. April Fool’s Day began and .
A. in France; in 1582 B. on March 25; in France
C. in France; on April 1st D. on January 1st; in France
( )2. Which of the following is not true according to this passage?
A. On April Fool’s Day, the news media even gets involved.
B. On April Fool’s Day, a British short film once showed how the farmers harvest their crop from the spaghetti trees.
C. April Fool’s Day is a “for-fun-only” observance.
D. In Scotland, tricks can be played only in the morning.
( )3. The word “vigilant” of the paragraph 4 means .
A. careful attention that that you give to what is happening
B. looking out for possible danger, trouble, etc.
C. giving careful attention to what is happening
D. B or C
( )4. According to the passage, the best title is .
A. April Fool’s Day B. April 1st C. April Gowk D. Taily Day
Ⅱ. 書面表達。
四季變換或交替使我們的生活變得豐富多彩,請你用英語寫一篇短文,談談你最喜愛的季節。
【上期我秀英語大擂臺答案】
Ⅰ. 1. B。根據第一段的內容可知,老人去拜訪朋友的這段時間,成了孩子們在花園里最快樂的時光,所以選B。2. D。根據第二段的內容可知,老人不友好,很可怕,所以選 D。3. C。根據下文可知,花園中的花兒沒有開放,鳥兒也不來做客,所以確定選 C。4. A。根據最后一段的內容可知,花園中鳥兒在叫,孩子們在嬉戲,春天來了,可以確定是一片迷人的景象,所以選 A。5. D。根據短文內容可以確定是孩子和鳥兒讓他的花園充滿活力,所以選 D。
Ⅱ. One possible version:
Saturday, March 5th Sunny
It was fine today. My classmates and I met at the school gate at 7:30. Mr. Chen divided us into three groups. Group One helped clean up the city park. They made it cleaner and tidier. Group Two went to the old People’s home to visit the old people. They played chess with them and performed a play for them. The old people were very happy. I was in Group Three, I went to visit the sick children in the hospital with my classmates. We sang songs for them and told them some stories to cheer them up.
I came home at 5:30, I was very tired, but I felt very happy because I could help others.