第二部分:英語知識運用(共兩節,滿分45分)
第一節:語法和詞匯知識(共15小題;每小題1分,滿分15分)
從A、B、C、D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。
21.--I'm interested in that beautiful MP3 player. What do you charge for it?
--$125.
--______ but I can't afford it.
A. It's worth thatB. It's really niceC. Please lower the priceD. That's too dear
22. Such is ______ human nature that many people don't value __ things they possess
until they've lost them.
A. 不填;不填B. 不填; the C. the; 不填D. a; the
23. For Tim this was the beginning of a new life, ______ he thought he would never
see.
A. whatB. thatC. oneD. it
24.--We have decided to go for a picnic tomorrow, Dick. Are you going with us?
--Well, ______ you are going, so will I.
A. whenB. sinceC. if D. while
25. In this country it is required that anyone who ______ recently come here ______ to
pass this kind of test.
A. has; hasB. has; hadC. have; have D. has; have
26. All experts agree that the most important consideration with diet drugs is carefully
______ the risks and benefits.
A. weighingB. checkingC. takingD. supposing
27. It's the protection for the trees ______ really matters, ______ how many trees are
planted each year.
A. what; other thanB. which; or ratherC. that; rather than D. as; more than
28. We hoped to be able to move into our new house at the end of the month, but
things didn't ______ as we expected.
A. work outB. move outC. carry ont D. get out
29. The cat is the only one of her pets she will have ______ on her bed.
A. it sleep B. it sleepingC. sleptD. sleeping
30. --I'll come to see your performance at 9:00 tomorrow evening.
--I'm sorry, by then my performance ______ and I ______ reporters in the
meeting room.
A. will end; will meet B. will have ended; will be meeting
C. will be ended; am going to meetD. is to end; will meet
31. If we go on using energy so wastefully, ______ are that our oil wells will be dried
up before new energy sources can be found to replace oil.
A. chancesB. difficulties C. questionsD. problems
32. --Well, lost again !
--It's not very important. We ______ forget about it, OK?
A. can'tB. may so soon C. might as wellD. won't soon
33. ______ so delicious, the food in this market was sold out soon.
A. Tasting B. Tasted C. Having been tastedD. Being tasted
34. --The frequent terrible coal mine accidents killed more than 1000 people in China
last year.
--________ .
A. Quite OK B. CertainlyC. That's the case D. I agree
35. We must keep our room clean, for dirt and disease go ______ , you know.
A. hand in hand B. step by stepC. from time to timeD. one after another
第二節:完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
閱讀下面短文,從短文后所給各題的四個選項(A、B、C、D)中,選出最佳選項。
The worst thing is the headlines. I use the underground almost every day and watch the people travel, their heads36in their newspapers. The headlines today37 suicide (自殺) bombers and of horrific attacks that they say38by members of our community.
Something on the journey is 39 . I am not40anything that would indicate I am a Muslim. I normally do not41it is Friday and I am on my way to prayers. 42 I sense an uneasiness in the carriage. People are43. No one is speaking and it must be said that no one is being44unfriendly towards me.But I think the 45I get are different. I am being checked out, sized up. It is all a bit uncomfortable.
People are looking around for things and people46look suspicious(可疑的), I am doing it a bit47and in the coming days, as more claims are made about the people who did this and their aims, that feeling is likely to get48 . As you look around the49, it is difficult to know what people are thinking. Some are 50, thinking \"those Muslims come here and look what they do\" but they51understand we condemn (譴責) this like everyone else.
Whoever did this didn't52about who was killed or whether they were Christian or Muslim. They just had no respect53human life at all. We all travel around London and we use public transport. We have as much fear as anyone else about54in something. But in the coming days, everyone is going to have to work together and keep calm. We will look out for each other and that's how we will55this difficulty.
36. A. buried B. hungC. hiddenD. sunk
37. A. tell about B. talk overC. think out D. speak of
38. A. to carry onB. were carried outC. to carry out D. were carried on
39. A. different B. difficultC. easy D. interesting
40. A. putting on B. dressing C. wearing D. having on
41. A. unless B. until C. before D. after
42. A. However B. Thus C. But D. And
43. A. calm B. noisyC. quiet D. cheerful
44. A. in a way B. in one wayC. in no way D. in any way
45. A. looksB. opinionsC. ideas D. experiences
46. A. whichB. thatC. whoD. whom
47. A. itself B. himselfC. myself D. oneself
48. A. betterB. worse C. more D. less
49. A. carriage B. bus C. train D. taxi
50. A. surely B. certainlyC. probablyD. hopefully
51. A. have to B. mightC. are able toD. may
52. A. ask B. hear C. know D. care
53. A. with B. of C. forD. to
54. A. keeping upB. being caught upC. catching upD. being kept up with
55. A. get awayB. get off C. get out D. get through
第三部分:閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿分40分)
閱讀下面短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。
A
When I was struggling with cancer a few years ago, my wife and I formed our own \"couple caution circle\". Anytime a doctor came with news of my progress, my wife would give me a big hug. The reports were seldom good during the early stages of my illness, and one day a doctor brought particularly frightening news. Staring at my reports, he said in a low voice, \"It doesn't look like you're going to make it.\"
Before I could ask him a question, my wife stood up, handed me my clothes, adjusted the tubes fastened to my body and said, \"Let's get out of here. This man is a risk to your health.\" As she helped me struggle to the door, the doctor came near us. \"Stay back,\" demanded my wife. \"Stay away from us.\"
As we walked together down the hall, the doctor attempted to catch up with us. \"Keep going,'' said my wife, pushing the intravenous (靜脈注射的) stand. \"We're going to talk to someone who really knows what is going on.\" Then she held up her hand to the doctor. \"Don't come any closer to us.\"
The two of us moved as one. We escaped to the safety and hope of a doctor who did not confuse diagnosis with conclusion. I could never have made that walk toward wellness alone.
56. From the passage we know _______ .
A. hearing that the husband was not going to make it, the wife went out of her mind
B. the wife's decision in crisis (危機) contributed to the husband's wellness
C. the husband was diagnosed with cancer by mistake
D. the husband became weaker and weaker as a result of the treatment conducted
by the doctor
57. What's the author's feeling when writing the passage?
A. Angry.B. Thankful.C. Excited.D. Sad.
58. What can be inferred from the passage?
A. The wife was a woman hard to get along with.
B. The doctor was a dangerous man.
C. The wife loved her husband very much.
D. The husband was a man who believed everything would be OK.
59. What would be the best title for the passage?
A. A Happy Couple In Crisis B. Struggle With Cancer
C. In Crisis, Become As OneD. Don't Believe The Doctor
B
In the opinion of many Americans and Europeans, we begin to really explore our world only in the sixteenth century. According to them, the sailors of the ancient world did not explore distant parts of the world; they did not have the necessary knowledge or skills for long sea journeys. However, the people who have this opinion are forgetting two important facts of history.
First, sometimes early scientists have an idea which is correct, but scientists in later centuries do not believe it. For example, about 270 B. C. , a Greek scientist had an idea which we all believe today: The earth moves around the sun. But for the following 1,600 years scientists did not believe this. In their opinion, the sun clearly moved around the earth. They discovered the truth again only in the fifteenth century!
The second fact of history that many people forget is this: Ancient does not mean simple. For example, the ancient Egyptians knew a great deal about the stars; they used this knowledge to find their way across the oceans. Two thousand years ago a Greek scientist who lived in Egypt calculated the distance around the earth. The results of his calculations were close to the actual distance we know today! So the ancients had a great deal of scientific knowledge. They also had skills which equaled the skills of today. For example, 1,300 years ago and before, fishermen in Ireland built their boats of wood and leather. Today some fishermen in Ireland still make boats of the same design. They use tools and materials which are not very different from the tools and materials which their ancestors used. Why? The ancient design of the boats is good, and with skillful sailors, these boats can sail in all kinds of weather.
Clearly, long before the sixteenth century, people had the skills, the knowledge, and the equipment which were necessary for long journeys by sea. The world did not have to wait until the sixteenth century for its first explorers!
60. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. According to the writer, we only began to really explore the world in the
sixteenth century.
B. The ancient Egyptians had very little knowledge about the stars.
C. In the history of science, people sometimes have to discover a fact a second
time.
D. The writer agrees with many Americans and Europeans except for the two facts
mentioned in the passage.
61. Why does the writer use the example of the Greek scientist who calculated the
distance around the world?
A. He wants to show it is an ancient Greek scientist that calculated the distance
around the world.
B. He wants to give an example of something which later scientists greatly im
proved.
C. He wants to show that science has not been developing significantly.
D. He wants to give an example of scientific knowledge available to early explorers.
62. According to the writer, why do Irish fishermen still use boats like the boats their
ancestors used 1,000 years ago?
A. They don't have the money for expensive boats.
B. Boats made of wood or leather are light and fast.
C. The necessary materials are easily available.
D. The design of the boats is very good.
63. \"People from the ancient world sailed around Africa. They even reached America.\"
In your opinion, how WOULD the writer of the passage feel about these statements?
A. In his opinion, they are possible.
B. He does not believe them.
C. He had used this as an important fact to praise ancient civilization.
D. In his opinion, ancient explorers did not have the skills necessary for long
journeys.
C
MONEY-SAVING TIPS FOR DISNEY WORLD
Every time you visit Disney World, there's something new to see: What began in 1971 as the Magic Kingdom now includes the high-tech, movie-mad Disney and Animal Kingdom. Each time the park expands, so do your chances to spend money. How can you save? As a family guide to Disney World, I've been to the park more than 25 times with my kids, and I've developed a few money-saving plans.
·Buy the Five-Day All-in-One Hopper Pass. Even if you're visiting for fewer days, it's a deal (the pass costs $ 229 for visitors aged 10 and up, $ 183 for kids aged three to nine and is free for kids under age three). Without the pass, you'll have to pay separately for Pleasure Island and the water parks. A single trip to Blizzard Beach, for example, would cost a family of four $100.
·Dine out at Lunch. The prices at some of the nicer restaurants, especially those in Epcot's World Showcase, are much lower at noontime than at dinner. It's wise to make reservations (預定) before you leave home. Call 407-W-DISNEY.
·Become a Gold Card Member. For $ 65, you can get a Magic Kingdom Club Gold Card (call 1-800-56-DISNEY). Cardholders get up to 20 percent off Disney hotel rooms, plus price breaks on character breakfast, theme park tickets and goods from Disney stores.
·Don't Pay Extra to See a Character. Character-theme dinner shows are expensive, costing a family of four about $ 140, and even a character breakfast, where Mickey or Donald Duck joins you for cakes, can set you back $ 50. If your budget(預算) is tight, try to meet the characters inside the theme parks and at free in-park shows. You can Watch the Diamond Horseshoe show, for example, in the Magic Kingdom for no additional cost, while the similarly themed HoopDee-Doo Musical Revue requires expensive tickets.
·Wait Until the End of Your Trip to Buy Souvenirs46(紀念品). By then, the kids will really know what they want, and you won't waste money on expensive things.
64. If you are short of money, the writer suggests you should NOT _______ .
A. buy things for the kids from Disney stores
B. buy souvenirs at the beginning of the trip
C. make a trip to Blizzard Beach
D. have your meals out at noontime
65. You should pay more money if you _______ .
A. have a Five-Day All-in-One Hopper Pass while you're visiting for four days
B. do not make a reservation for hotel rooms in advance
C. are not a Magic Kingdom Club Gold Card holder
D. have lunch at a restaurant in Epcot's World Showcase
66. In the writer's opinion, the better way of meeting the Disney cartoon characters is
_______ .
A. to have a character breakfast
B. to watch the Diamond Horseshoe show
C. to pay separately for Pleasure Island and the water parks
D. to attend the Hoop-Dee-Doo Musical Revue
D
Ideas about polite behavior are different from one culture to another. Some societies, such as America and Australia, for example, are mobile and very open. People here change jobs and move house quite often. As a result, they have a lot of relationships that often last only a short time, and they need to get to know people quickly. So it's normal to have friendly conversations with people that they have just met, and you can talk about things that other cultures would regard as personal.
On the other hand there are more crowded and less mobile societies where long-term relationships are more important. A Malaysian or Mexican business person, for example, will want to get to know you very well before he or she feels happy to start business. But when you do get to know each other, the relationship becomes much deeper than it would in a mobile society.
To Americans, both Europeans and Asians seem cool and formal at first. On the other hand, as a passenger from a less mobile society put it, it's no fun spending several hours next to a stranger who wants to tell you all about his or her life and asks you all sorts of questions that you don't want to answer.
Cross-cultural differences aren't just a problem for travelers, but also for the flights that carry them. All flights want to provide the best service, but ideas about good service are different from place to place. This can be seen most clearly in the way that problems are dealt with.
Some societies have \"universalist\" cultures. These societies strongly respect rules, and they treat every person and situation in basically the same way.
\"Particularist\" societies, on the other hand, also have rules, but they are less important than the society's unwritten ideas about what is right or wrong for a particular situation or a particular person. So the normal rules are changed to fit the needs of the situation or the importance of the person.
This difference can cause problems. A traveler from a particularist society, India, is checking in for a flight in Germany, a country which has a universalist culture. The Indian traveler has too much luggage, but he explains that he has been away from home for a long time and the suitcases are full of presents for his family. He expects that the check-in official will understand his problem and will change the rules for him. The check-in official explains that if he was allowed to have too much luggage, it wouldn't be fair to the other passengers. But the traveler thinks this is unfair, because the other passengers don't have his problem.
67. Often moving from one place to another makes people like Americans and
Australians ________ .
A. like traveling better
B. easy to communicate with
C. difficult to make real friends
D. have a long-term relationship with their neighbors
68. People like Malaysians prefer to associate with those ________ .
A. who will tell them everything of their own
B. who want to do business with them
C. they know quite well
D. who are good at talking
69. A person from a less mobile society will feel it ________ when a stranger keeps
talking to him or her, and asking him or her questions.
A. boringB. friendlyC. normalD. rough
70. In \"particularist\" societies, _______ .
A. they have no rules for people to obey
B. people obey the society's rules completely
C. no one obeys the society's rules though they have
D. the society's rules can be changed with different persons or situations
71. The writer of the passage thinks that the Indian and the German have different ideas
about rules because of different _______ .
A. interestsB. culturesC. habits and customsD. ways of life
E
Advice to \"sleep on it\" could be well founded, scientists say. After a good night's sleep a problem that couldn't be solved the night before can often appear more manageable, although the evidence until now has been anecdotal (個人體驗的). But researchers at the University of Luebek in Germany have designed an experiment that shows a good night's sleep can improve insight and problem-solving. \"If you have some newly-got memories in your brain, sleep acts on these memories, restructures (重構) them, sothat after sleep the insight into problem which you could not solve before increases,\" said Dr Jan Born, a neuroscientist(神經科學家) , at the university. To test the theory, they taught volunteers two simple rules to help them turn a string of numbers into a new order. There was also a third, hidden rule, which could help them increase their speed in solving the problem. The researchers divided the volunteers into two groups: half were allowed to sleep after the training while the remainder were forced to stay awake. Born and his team noticed that the group thathad slept after the training were twice as likely of figure out the third rule as the other group. \"Sleep helped,\" Born said in a telephone interview. \"The important thing is that you have to have a memory representation in your brain of the problem you want to solve and then you sleep, so it can act on the problem.\" But Born admitted that he and his team don't know how restructuring of memories occurs or what governs it. Pierre Maquet and Perrine Ruby of the University of Liege in Belgium said the experimental evidence supports the anecdotal suggestions that sleep can help develop creative thinking. Although the role of sleep in human creativity will still be a mystery, the research gives people good reasons to fully respect their periods of sleep, they added.
72. The underlined phrase \"sleep on it\" probably means ________ .
A. to delay deciding something until the next day
B. to get as much sleep as possible
C. to go on sleeping without being disturbed
D. to sleep till after the time you usually get up in the morning
73. According to the passage, we know that ________ .
A. the experiment was successfully carried out by researchers from Germany and
Belgium
B. the hidden rule of the experiment was to get enough sleep
C. Jan Born and his team carried out the experiment through comparison and
contrast
D. Pierre Maquet and Pierre Ruby had a completely different opinion on what Jan
Born found
74. What can be inferred from the passage?
A. People should sleep so long as they have Time.
B. Sleep is the only way to solve hard problems.
C. People have various periods of sleep.
D. The role of sleep in human creativity is still a puzzle.
75. What would be the best title for the passage?
A. How Sleep WorksB. Sleep Helps Solve Problems
C. No Evidence, But Well FoundedD. Born's Discovery On Sleep
高三模擬試題答案
單項選擇
21.A解析:本題考查了真實語境的語言運用,afford\"承擔得起,負擔得起”,but表轉折,根據前
后意思的邏輯一致性,應選A。意為:值那些錢,不過我負擔不起。
錯解:B、C或D。錯因分析:忽略了關鍵詞but以及afford。
22.B解析:human nature“人類的本性”,不加冠詞;先行詞things由定語從句they possess修飾,表
示特指,由定冠詞the來修飾。
錯解:D。錯因分析:冠詞的固定搭配積累不夠。
23.C解析:one用來代替剛提到的一種人或物,強調種類或范圍。it指代前面所提到的具體的同
一個對象。
錯解:D。錯因分析:不熟悉it與one代詞的用法。
24.B解析:since引起原因狀語從句,“既然,因為”的意思。if引導條件狀語從句時,從句不可以
用將來時,要用一般現在時。
錯解:C。錯因分析:對if引導條件狀語從句的知識掌握不夠。
25.D解析:先行詞anyone指“任何人”,后接單數動詞;定語從句的謂語動詞要和先行詞保持
一致。
錯解:A。錯因分析:對require的用法掌握不夠全面。
26.A解析:weigh“權衡,掂量,考慮”,check\"檢查,檢驗”,suppose\"猜想,認為,料想”。
錯解:D。錯因分析:詞義把握不準。
27.C解析:考查強調句型,被強調的部分為主語the protection for the trees。rather than“寧愿……
而不……”,此詞組常用于“平行結構”中。
錯解:A或D。錯因分析:對強調句型掌握不靈活。
28.A解析:work out“產生結果,結果是……”,move out“實施,開展”,get out“下車”。
錯解:B,C或D。錯因分析:詞組記憶不清楚。
29.D解析:she will have是定語從句,省略了關系代詞that,因此,此題變相地考查了“have+賓語
+賓語補足語”。have sb./sth.done使某人或某物被做,have sb./sth.do讓某人或某物做某事,
強調動作,havesb./sth.doing讓某人或某物一直處于某種狀態。
錯解:A。錯因分析:對于非謂語動詞做復合賓語掌握不夠。
30.B解析:by then“到那時”,用于完成時態。
錯解:D。錯因分析:不清楚by then的用法。
31.A解析:chance“可能性”,常用復數。
錯解:D。錯因分析:對chance的詞義掌握不全面。
32.C解析:might as well“不妨,倒不如”。
錯解:A。錯因分析:不清楚固定詞組might as well。
33.A解析:此題考查的是分詞作狀語。過去分詞與現在分詞的選擇應根據分詞與所修飾詞之間的關系,動賓關系用過去分詞,主謂關系用現在分詞。此題中taste意為“有……的味道”系動詞,不用于被動語態,即和主語food之間為主謂關系,因此,應選現在分詞。
錯解:B或D。錯因分析:對taste一詞的用法掌握不夠;對分詞作狀語的知識掌握不夠。
34.C解析:case\"事實,實情”。
錯解:A或D 。錯因分析:對case的詞義掌握不全。錯因分析:文章理解不透徹。
35.A解析:hand in hand“連在一起地”,step by step“一步步地,逐步”,from time to time“不時地”,
one after another“一個又一個地”。
錯解:B,C或D。錯因分析:詞組掌握不夠。
完形填空
語篇解讀:本文講述了人們對穆斯林信徒的態度,以及作者作為穆斯林信徒,對此所持有的
觀點和感受。
36.A解析:be buried in“埋頭做某事”,hang“懸掛”,hide“把……藏起來,隱藏”,sink“下沉,沉
沒”。
錯解:C或D。錯因分析:詞組記憶不準確。
37.D解析:speak of“講到”,tell about“講述,告訴”,talk over“討論,商量”,think out“徹底想一想,
設計出”。
錯解:A。錯因分析:詞組掌握不準確。
38.B解析:carry out“執行,實現”,carry on“繼續擴展,進行下去”。
錯解:D。錯因分析:詞組記憶不準確。
39.A解析:下文I am not wearing anything that would indicate I am a Muslim.做了提示。
錯解:D。錯因分析:文章理解不夠,上下文的銜接不好。
40.C解析:put on強調動作,dress作及物動詞時后接sb.,wear為及物動詞,強調狀態,可用于進
行時態,have on強調狀態,不能用于進行時態。
錯解:A,B或D。錯因分析:對詞的用法掌握不準確。
41.A解析:此句的意思是:如果不是星期五,我需要去作禮拜,我通常是不會穿那些衣服的。
錯解:B。錯因分析:句意理解不準確。
42.C解析:but轉折連詞,however需用逗號與后面的句子隔開,thus“因此,所以”,and“并且”,表
遞進關系。
錯解:A。錯因分析:詞的用法記憶不準確。
43.C 解析:下文No one is speaking…做了提示,此處應是“安靜的”,calm表示心情上的平靜。
錯解:A。錯因分析:詞語辨析不準確。
44.D解析:in no way“決不”,in any way“在某種程度上”。此句的意思為:現在從某種程度上來說沒有人對我是不友好的。
錯解:A或C。錯因分析:詞組記憶不牢固。忽視上下文意思。
45.A解析:looks“面貌,表情”,opinions“觀點”,ideas“想法”,experiences“經歷”。通過邏輯分析,
只有外表上的差異才會使人感覺出來。
錯解:B,C或D。錯因分析:邏輯思維不好。
46.B解析:當先行詞既有人又有物的時候,關系代詞只能用that。
錯解:A。錯因分析:定語從句知識薄弱。
47.C解析:由前面的主語I得知myself。
錯解:A,B或D。錯因分析:審題不清楚。
48.B解析:通過后文內容以及condemn一詞得出“這種感覺是更為糟糕的”。
錯解:A,C或D。錯因解析:文意理解不透。
49.A解析:上文I sense an uneasiness in the carriage做了提示。
錯解:B,C或D。錯因分析:對關鍵信息詞沒有敏感性。
50.C解析:此句表達了作者猜測別人正在想什么,正在做什么,此處應選probably。
錯解:A,B或D。錯因分析:文章理解不透徹。
51.A解析:have to“不得不”,語氣強烈,并且表示客觀性。
錯解:B,C或D。錯因分析:情態動詞知識掌握不扎實。
52.D解析:careabout\"介意,關心”。
錯解:A,B或C。錯因分析:詞組掌握不準確。
53.C解析:have respect for sb.“尊重某人”。
錯解:A,B或D。錯因分析:固定詞組記憶不準確。
54.B解析:be caught up in“被卷入……,陷入……”。
錯解:D。錯因分析:詞組掌握不牢。
55.D解析:get through“通過,渡過(難關)”,get away“逃脫,離開”,get off“下車”,get out“出來”。
錯解:A,B或C。錯因分析:固定詞組掌握不牢固。
閱讀理解
A語篇解讀:本文講述了在丈夫患病期間,妻子的堅強、理解及關愛,兩人共同面對疾病并
積極同它搏斗的故事。
56.B解析:本題要求理解文章主題。
從文章可以看出,妻子在危機時刻制止了醫生,沒有使丈夫因為醫生的話而增加壓力,這非
常有利于病人的康復。
錯解:C。錯因分析:沒有讀懂文章。
57.B解析:本題考查對作者態度的一種理解。作為丈夫,對妻子的良苦用心當然應該感到感激。
錯解:A,C或D。錯因分析:沒有仔細體會文章的字里行間所表達的一種情感。
58.C解析:本題要求考生作出簡單判斷和推理。只有妻子這種強烈的愛意才能促使她變得鎮
靜與堅強,其做法完全從丈夫的恢復健康出發。
錯解:A或B。錯因分析:沒有領會作者的寫作意圖。
59.C解析:本題要求理解主旨要義,要注意把握文章主題。 文章的第一句話my wife and I
formed our own“couple caution circle”,點明了文章的主要思想。
錯解:A。錯因分析:不理解文章的主旨大意。
B語篇解讀:本文作者通過舉例論證了古代探險者具備足夠的科學知識進行工作和研究。
60.C解析:本題為細節信息題。文章第二段sometimes early scientists have an idea which is
correct,but scientists in later centunes do not believe it.早期科學家們所作出的理論證明是正確
的,但隨后的幾個世紀都沒有得到認同。
錯解:A或D。錯因分析:文章細節與主要意圖把握不準。
61.D解析:本題為細節信息題。
文章第三段So the ancients had a great deal of scientific knowledge.說明作者想通過這些具體
的事例來證明自己的觀點:早期的科學家也具備大量的科學知識。
錯解:A。錯因分析:文章細節與主要意圖把握不準。
62.D解析:本題為細節信息題。
文章第三段The ancient design of the boats is good.因為古代的船設計比較堅固優美。
錯解:B或C。錯因分析:文章細節把握不準。
63.A解析:本題為細節信息題并要求考生作出簡單判斷和推理。
文章最后一句話The wodd did not have to wait until the sixteenth century for its first explorers!提
供了一些信息,說明作者對古代人們的才智作了極大的肯定,也恰恰點明了文章的主旨。
錯解:C。錯因分析:文章細節與主要意圖把握不準。
C語篇解讀:本文作者就在迪士尼樂園游玩時省錢方面給讀者提供了幾條建議。
64.B解析:本題為細節信息題。
文章倒數第一段By then,the kids will really……到那時,孩子們自然就會知道他們真正想買的
東西了。
錯解:A,C或D。錯因分析:文章細節把握不準。
65.C解析:本題為細節信息題。
文章第四段Cardholders get up to 20 percent off Disney hotel rooms……說明卡的持有者可以得
到一些優惠。
錯解:A,B或D。錯因分析:文章細節把握不準。
66.B 解析:本題為細節信息題。
文章第五段You can watch the Diamond Horseshoe show in the Magic Kingdom for no additional cost.不用在掏額外費用的情況下,觀看Diamond Horseshoe的表演。
錯解:A,C或D。錯因分析:文章細節把握不準。
D語篇解讀:本文講述了因文化背景的不同,各國人與人之間的相處方式也有所不同。
67.B解析:本題為細節信息題。
第一段so it's normal to have friendly conversations with people that they have just met.做了提
示,說明美國人和澳大利亞人因為經常的搬遷,他們相互交流相處起來就比較容易一些。
錯解:D。錯因分析:文章細節把握不準。
68.C解析:本題為細節信息題。
文章第二段A Malaysian Or Mexican business person will want to get to know you very well before
he or she feels happy to start business.說明馬來西亞人或墨西哥人非常喜歡和他們所熟悉的
人做生意。
錯解:B。錯因分析:文章細節把握不準。
69.A解析:本題為細節信息題。
文章第三段it's no fun spending several hours… that you don't want to answer.做了提示,no fun
“無趣的”,和boring意思相近。
錯解:D。錯因分析:文章細節把握不準。
70.D解析:本題為細節信息題。
文章第六段So the normal rules are changed to fit the needs of the situation or the importance of the
person.此句話表明,在特殊的場合,這些規則可以根據具體需要作出相應地調整。
錯解:B或C。錯因分析:文章細節把握不準。
71.B解析:本題為細節信息題。
根據文章的第一句話Ideas about polite behavior are different from one culture to another.說明
不同的文化引起各國人的想法上的差異。
錯解:C。錯因分析:文章細節把握不準。
E語篇解讀:本文講述了好的睡眠對人類創造性能力發揮方面起著重要的作用。
72.A解析:本題為語義猜測題。
文章第一段開始After a good night's sleep a problem that couldn't be solved the night before can
often appear more manageable.做了提示,說明好的睡眠可以幫助解決前夜難以解決的問題。
錯解:B。錯因分析:文章細節把握不準以及理解文章不夠透徹。
73.C解析:本題為細節信息及文章理解題。文章通過對兩組人的對比與比較得出結論。
錯解:A或B。錯因分析:文章細節把握不準以及理解文章不夠透徹。
74.D解析:本題為細節信息題。文章的末尾Although the role of sleep in human creativity will still
be a mystery.,說明睡眠對于人類創造性的作用仍然是個謎。
錯解:B。錯因分析:文章細節把握不準。
75.B解析:本題要求理解主旨要義,要注意把握文章主題。文章開始點明了文章的中心思想:
好的睡眠有助于思考問題。
錯解:A或C。錯因分析:對文章主題理解不透徹。